Bloomberg-analist: ‘Gunstige vooruitzichten voor Bitcoin-halvering van 2024’

Volgens Mike McGlone, de grondstoffenexpert van Bloomberg, lijkt Bitcoin een veelbelovend 2024 tegemoet te gaan. In een recent interview met Scott Melker benadrukt McGlone dat de Bitcoin-halvering gepland voor maart 2024 en enkele positieve ontwikkelingen aanzienlijk optimisme veroorzaken.

Aanzienlijke economische teruggang

Mike McGlone voorspelt ook dat 2024 een goed jaar voor Bitcoin zal zijn, deels gebaseerd op een verwachte ‘aanzienlijke economische teruggang’. Op korte termijn toont McGlone echter minder positiviteit over Bitcoin en wil hij eerst de prestaties van de S&P 500 afwachten.

Volgens hem is de S&P 500 een betrouwbare maatstaf om de volatiliteit van andere risicovolle activa, zoals Bitcoin, te meten. McGlone stelt dat “Bitcoin steeds meer als een wereldwijd reserve-activum fungeert en potentieel een store of value wordt, vanwege de hoge volatiliteit op de aandelenmarkten.”

“De sleutel ligt bij de S&P 500; we moeten zien hoe Bitcoin reageert als deze daalt naar $3.000. Het zou fantastisch zijn als Bitcoin boven de $20.000 blijft. Maar we zullen het moeten afwachten. Op de lange termijn, als we deze periode doorstaan, zullen er meer significante signalen zijn dat Bitcoin naar $100.000 kan gaan,” aldus McGlone.

Voorzichtigheid rond aandelen

Het enige dilemma voor McGlone op dit moment is zijn pessimisme ten opzichte van de aandelenmarkten. Gebaseerd op de verwachte renteverhogingen van de Federal Reserve, voorspelt de analist dat de markt nog uitdagende tijden zal doormaken.

In het geval dat dit gebeurt, blijft de vraag hoe Bitcoin hierop zal reageren. De kans op een gunstige uitkomst voor Bitcoin lijkt klein. Daarom wil McGlone even afwachten voordat hij volledig instapt en zich volledig richt op een Bitcoin-koers van $100.000.

Er blijft enige onzekerheid. Hoewel de berenmarkt momenteel lijkt te zijn afgenomen, kunnen de financiële markten plotseling omslaan. Daarom is het verstandig om niet te snel te juichen en deze opleving nog niet te beschouwen als het begin van een nieuwe bullmarkt.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.