BlueWallet sluit Bitcoin-node af: Gebruikers aangemoedigd om geld op te nemen

In een officiële aankondiging heeft BlueWallet laten weten dat het de verbinding met Lndhub, de Lightning-node, zal verbreken. Hierdoor zal BlueWallet geen lightning-transacties meer uitvoeren, en gebruikers van het Bitcoin Lightning Network moeten overstappen naar andere knooppunten om gebruik te kunnen blijven maken van BlueWallet’s diensten.

Populaire toepassing van het Lightning Network

Het Lightning Network, een betalingsoplossing gebouwd bovenop Bitcoin (BTC), wordt ingezet voor het snel overmaken van kleine hoeveelheden Bitcoin, ook bekend als satoshis of sats, vaak met behulp van een lightning wallet.

Met een liquiditeit van meer dan 42 BTC ($1 miljoen), is BlueWallet een veelgebruikte wallet binnen het Lightning Network. Volgens gegevens van Amboss heeft het grootste kanaal van BlueWallet een capaciteit van 4 BTC ($95.000). Veel bekende personen in de Bitcoin-wereld prijzen BlueWallet vaak aan als een populaire oplossing binnen het lightning-netwerk. Calle benadrukte verder:

Lndhub begrijpen als protocol om wallets aan accounts te koppelen

Het is belangrijk om te begrijpen dat Lndhub een protocol is dat helpt om wallets aan accounts te koppelen. Hoewel BlueWallet hier nu wordt besproken, ondersteunen ook andere wallets zoals Alby of Zeus Lndhub.

Bevordering van gedecentraliseerde oplossingen en zelfbeheer

In feite wordt het account van BlueWallet bij Lndhub beëindigd, niet het BlueWallet-platform zelf. Hoewel gebruikers nog steeds hun satoshis kunnen opnemen, zal het niet langer mogelijk zijn om nieuwe transacties uit te voeren of bestaande lightning-wallets op de LndHub-node aan te vullen. BlueWallet heeft openlijk aangegeven dat gebruikers met satoshis verbonden met hun lightning-node deze zo snel mogelijk moeten verplaatsen.

Op 30 april wordt de service definitief stopgezet. Daarom is het voor BlueWallet-gebruikers van belang om vóór die datum hun satoshis op te nemen of over te dragen naar een andere service. Reguliere BTC-wallets worden niet beïnvloed door deze wijziging.

Hoewel sommigen de verandering wellicht als nadelig beschouwen voor de adoptie van het Lightning Network, is het van belang te vermelden dat BlueWallet op hun website aangeeft dat zij “alleen oplossingen voor zelfbeheer ondersteunen”. Deze verandering is bedoeld ter bevordering van gedecentraliseerde oplossingen en zelfbeheer.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.