Bobby Lee: ‘De crypto-lente is begonnen’

Volgens Ballet CEO Bobby Lee bevindt de industrie zich nu in een “nieuwe lente” na het doorstaan van een zeer lange winter. In een recent interview met Bloomberg Television verklaart Lee dat Bitcoin waarschijnlijk zijn vierjarige cyclus van marktbewegingen zal blijven volgen.

De Aankomende Halvering

De volgende halvering van Bitcoin staat gepland voor april 2024. Op dat moment zal de beloning voor miners die een nieuw blok aan de blockchain toevoegen, dalen van 6,25 Bitcoin naar 3,125 Bitcoin.

Samen met deze beloningsverlaging zal de inflatie van Bitcoin ook met 50 procent verminderen. Het is dan ook niet verrassend dat we in het verleden na elke halvering hebben gezien dat Bitcoin in waarde explodeerde.

Als de vraag stabiel blijft terwijl het aanbod plotseling halveert, is de kans groot dat de waarde van de asset stijgt. Dit patroon hebben we tot nu toe telkens bij Bitcoin waargenomen.

“We zien eindelijk tekenen van een mogelijke lente en het einde van de winter. Het heeft lang geduurd. […] Het is bemoedigend om te zien dat Bitcoin van $16.000 is gestegen naar $31.000,” aldus Lee.

De Bankencrisis

Lee merkt op dat de Amerikaanse bankencrisis zeker heeft bijgedragen aan het veranderende verhaal rondom Bitcoin en crypto. Door de problemen in de bankensector zijn steeds meer mensen Bitcoin gaan beschouwen als een veilige haven en een alternatief voor het traditionele systeem.

“Crypto moet worden gezien als een veilige haven omdat het fundamenteel anders werkt dan traditioneel fiatgeld. De bankencrisis heeft mensen doen realiseren dat hun geld niet altijd beschikbaar is, aangezien het wordt uitgeleend aan bedrijven en overheden,” aldus Bobby Lee.

Bovendien meldt Lee dat de verkoopcijfers van Ballet, een producent van hardware wallets, de afgelopen weken enorm zijn gestegen. Dit is zeker het geval na de groeiende scepsis rondom het traditionele financiële systeem.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.