Braziliaanse stad met 1,5 miljoen inwoners voegt Bitcoin Pizza Dag toe als officiële feestdag

De stad Porto Alegre in Brazilië, met een bevolking van meer dan 1,5 miljoen mensen, heeft besloten om Bitcoin Pizza Dag op te nemen in de officiële kalender als een erkende feestdag. Bitcoin Pizza Dag heeft speciale betekenis voor de Bitcoin-gemeenschap, omdat op 22 mei 2010 de eerste commerciële transactie met Bitcoin plaatsvond toen computerwetenschapper Laszlo Hanyecs 10.000 Bitcoin betaalde voor twee pizza’s.

Porto Alegre en de viering van Bitcoin

De keuze om Bitcoin Pizza Dag officieel te erkennen als een stadsfeestdag werd genomen door de raadsleden Jessé Sangalli en Alexandre Bobadra, nadat ze de bijzondere gebeurtenis hadden herdacht en erdoor werden geïnspireerd. Met dit nieuwe initiatief hoopt Sangalli de bewustwording van de gedecentraliseerde financiële wereld in zijn stad te vergroten.

Opmerkelijke prestatie in Porto Alegre

Het is opmerkelijk dat een stad zoals Porto Alegre deze stap zet, aangezien het laat zien dat de stedelijke leiderschap geïnteresseerd is in Bitcoin. Dit zou in het Westen wellicht ongebruikelijk zijn, maar in andere delen van de wereld is het een duidelijk teken van interesse.

Interessante details over Bitcoin Pizza Dag

Wist je dat Laszlo Hanyecs, die destijds 10.000 Bitcoin betaalde voor twee pizza’s, niet één keer maar meerdere keren deze ruil heeft gedaan? Op 12 juni 2010 gaf hij aan bereid te zijn 10.000 Bitcoin te geven voor twee pizza’s, zolang hij de middelen had (meestal had hij er genoeg). Hij moest echter uiteindelijk stoppen omdat hij niet meer voldoende Bitcoin kon genereren om pizza’s te kopen. In 2018 kocht Laszlo trouwens ook de eerste pizza via het Bitcoin Lightning Network, maar dit keer betaalde hij slechts 0,00649 Bitcoin in plaats van 10.000 Bitcoin. Het zal Laszlo waarschijnlijk goed gaan, maar hij zal vast wel eens terugdenken aan de duizenden Bitcoin die hij voor pizza’s heeft uitgegeven.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.