Britse afdeling van SVB ontvangt 15 miljoen pond aan extra beloningen

Silicon Valley Bank UK (SVB UK) heeft miljoenen ponden aan bonussen toegekend aan werknemers, enkele dagen nadat HSBC, de wereldwijde bankgigant, het voor slechts 1 Britse pond heeft overgenomen. Dit wordt gemeld door niet-geïdentificeerde bronnen.

Reddingsactie voor SVB UK leidt tot ‘bescheiden’ bonussen

Een rapport van Sky News van 18 maart, met verwijzing naar niet-geïdentificeerde bronnen, meldt dat HSBC UK Bank de uitbetalingen aan het personeel en hogere management van SVB UK eerder deze week heeft goedgekeurd. HSBC UK Bank heeft SVB UK op 13 maart overgenomen voor slechts 1 Britse pond (ongeveer 1,22 dollar).

Het is onduidelijk hoeveel de CEO van SVB UK, Erin Platts, of haar senior collega’s hebben ontvangen. De bonussen worden echter omschreven als ‘bescheiden’ en zouden in totaal tussen de 15 en 20 miljoen pond (ongeveer 18,26 en 24,35 miljoen dollar) bedragen.

Insiders beweren dat deze bonussen niet zouden zijn uitgekeerd als SVB UK niet was overgenomen en als het bedrijf ‘niet solvabel’ zou zijn gebleven. De bronnen merken op dat de aandelen van hogere leidinggevenden en werknemers waardeloos zouden zijn geworden als SVB UK, dat bijna failliet was, niet was overgenomen.

Al met al is dit een opmerkelijke situatie die aantoont dat er in het traditionele banksysteem zaken gebeuren die vragen oproepen. Het is dan ook begrijpelijk dat steeds meer mensen Bitcoin overwegen als een mogelijk alternatief.

SVB UK sluit zich aan bij HSBC

Op 17 maart verklaarde SVB UK in een tweet dat het ‘verheugd’ was om deel uit te maken van HSBC na 14 jaar ondersteuning en bijdrage aan de groei van de innovatieve economie van het Verenigd Koninkrijk.

Dit gebeurde nadat de Bank of England (BoE) op 10 maart de activiteiten van SVB UK staakte en aangaf dat het geen ‘kritieke functies’ had om het financiële systeem te ondersteunen.

In de verklaring van de BoE stond dat SVB UK ‘geen betalingen of stortingen meer zou verwerken’ en dat de BoE van plan was de rechtbank te vragen SVB in een ‘bankinsolventieprocedure’ te plaatsen. De bonusbetalingen worden gezien als een teken van vertrouwen van HSBC in het talent bij SVB UK en als een manier om eerdere afspraken na te komen en belangrijke medewerkers aan boord te houden. Hiermee moeten we genoegen nemen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.