Broer van oprichter Litecoin legt uit hoe Bitcoin kan dalen naar 10.000 dollar

Bobby Lee, een succesvolle ondernemer in de cryptowereld en broer van de oprichter van Litecoin, deelt zijn perspectief over Bitcoin. Volgens Lee bestaat er een kans dat Bitcoin tijdens deze cyclus zou kunnen zakken tot ongeveer 10.000 dollar. Er zijn echter nog bepaalde gebeurtenissen nodig om dat niveau te bereiken.

Bitcoin koers van 10.000 dollar

“Bitcoin is uiteindelijk onder de 16.000 dollar gezakt. Eerder gaf ik al aan dat Bitcoin waarschijnlijk zou kunnen dalen naar 15.000 dollar. Nu komt daar echter de ineenstorting van FTX bij, waardoor een koers van 13.000 of 10.000 dollar niet ondenkbaar is. Dat zou een aanzienlijk en drastisch verlies zijn. Maar er moet wel meer nieuws naar buiten komen”, aldus Lee over Bitcoin.

Dit nieuws zou kunnen ontstaan door het instorten van Genesis, een belangrijke speler in de crypto-handel. “We zijn momenteel bezorgd over de problemen bij Genesis, een van de voornaamste brokers op de markt. Als zij ineenstorten, of als er iets gebeurt met een stabiele munt zoals Tether (USDT), dan zou de koers de komende weken nog verder kunnen dalen”, besluit Lee zijn sombere verhaal.

Optimisme bij Willy Woo

Willy Woo, een bekende en gerespecteerde analist, heeft echter een positiever perspectief op de situatie van Bitcoin op dit moment. Volgens de analist is Bitcoin bezig om een bodem te vormen, wat duidelijk te zien is in de koersbewegingen. “We zijn op het punt in de cyclus beland waar accumulatie begint, toch? Mensen kopen, ze creëren een steun in de prijs en de volatiliteit neemt af. We zagen hetzelfde gebeuren bij de bodems in 2015 en 2018. Zelfs de bodem van 2012 verliep op deze manier. Dus ja, mensen ondersteunen de prijs omdat ze graag Bitcoin willen hebben”, zegt Woo.

Wat Woo vooral interesseerde, was het recente faillissement van BlockFi. In eerste instantie was er een kleine terugval te zien, maar al snel werden alle Bitcoins opgekocht tegen die koersen. “Nu zien we voorzichtig een opwaartse beweging. Ik denk dat er rond deze prijs veel kopers zijn”, gaat Woo verder.

“Als je veel Bitcoin ziet bewegen op het blockchain-netwerk en de prijs blijft zijwaarts gaan, is dat een teken van accumulatie. Dat is nu aan de gang en ik houd het in de gaten. Daarom zien we zijwaartse beweging. Zelfs een koers van 12.000 dollar zou me niet verbazen. 10.000 dollar is een prijs waar velen op hopen, dus ik denk dat we die prijs niet snel zullen zien”, sluit de analist af.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.