Cathie Wood: ‘Rise of Bitcoin During Banking Crisis Appeals to More Institutional Investors’

Cathie Wood, CEO van Ark Invest, is overtuigd dat de performance van Bitcoin tijdens de bankencrisis institutionele beleggers meer zal aantrekken. Wood deelde haar inzichten hierover tijdens een interview met Bloomberg op 21 maart: “Deze crisis zal institutionele beleggers naar Bitcoin trekken.”

Bitcoin Maakt Zich Los

Het feit dat Bitcoin zich de afgelopen week losmaakte van de traditionele financiële markten heeft op zichzelf al een soort van promotie. Hiermee laat Bitcoin zien dat het zich onderscheidt van andere activa en de potentie heeft om, vergelijkbaar met goud, goed te presteren wanneer de rest van de markt achterblijft.

“Het feit dat Bitcoin zich op een compleet andere manier bewoog dan de aandelenmarkten, was erg leerzaam,” merkte Wood op.

 

CEO van ARK Investment Management, Cathie Wood, zegt dat het gedrag van de Bitcoin-prijs tijdens de recente bankenturbulentie meer instellingen en investeerders zal aantrekken https://t.co/2d8cT7SX3n pic.twitter.com/Eaymh05lhq— Bloomberg Crypto (@crypto) 21 maart 2023

Volgens Oliver Linch, CEO van Bittrex, zijn institutionele beleggers al geruime tijd aanwezig, als je het aan hem vraagt. Tijdens een interview in de podcast “The Wolf Of All Streets” beweert hij dat veel grote banken al voor de bankencrisis in cryptogeld zaten.

Scheiding Blijft Bestaan

Ondanks de positieve trend die Linch opmerkt, blijft er volgens hem een scheiding bestaan tussen traditionele financiële instellingen en crypto-bedrijven. “Het gaat niet om crypto tegenover Goldman Sachs of crypto tegenover institutionele partijen. Het is een wedloop om te zien wie het beste met crypto kan omgaan,” zei Linch.

Volgens hem strijden traditionele financiële partijen niet tegen crypto, maar concurreren ze simpelweg met crypto-bedrijven om marktaandeel te veroveren.

Samengevat lijkt er dus een gunstige ontwikkeling voor Bitcoin te zijn tijdens de bankencrisis. Vandaag krijgen we opnieuw een nieuwe ontwikkeling in die strijd, wanneer de Federal Reserve de nieuwe Amerikaanse rentestand bekendmaakt.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.