Cathie Wood verwacht dat Bitcoin in 2030 een waarde van 1 miljoen dollar per munt zal bereiken

Cathie Wood, de CEO van Ark Invest, blijft geloven dat de voorspelling van haar bedrijf waarheid wordt en dat de waarde van één Bitcoin tegen 2030 waarschijnlijk 1 miljoen dollar zal bedragen. Wood benadrukt dat hoewel er uitdagingen zijn, ze vasthoudt aan haar overtuiging.

“Er zijn momenten waarop je op de proef wordt gesteld en door crises moet gaan om te zien wie er overeind blijven”, merkte de bekende investeerder op.

Cathie Wood benadrukt dat Bitcoin de waarde van 1 miljoen dollar per munt zal bereiken tegen 2030 https://t.co/D8Sk91Z4Me pic.twitter.com/vlI4FTofMr— Bloomberg (@business) 22 november 2022

Ze erkent wel dat de aanhoudende problemen rondom de FTX-beurs waarschijnlijk de acceptatie door institutionele partijen zullen vertragen. Grote institutionele investeerders zullen terughoudend zijn vanwege deze kwesties, om er zeker van te zijn dat ze Bitcoin volledig begrijpen. Wood benadrukt echter dat dit niet noodzakelijkerwijs slecht nieuws is.

Cathie Wood is er namelijk van overtuigd dat institutionele investeerders zich juist comfortabeler kunnen voelen bij het omarmen van Bitcoin nadat ze diepgaander onderzoek hebben gedaan naar deze digitale valuta.

“Zodra ze het benodigde onderzoek hebben gedaan en hebben gezien wat er gaande is, denk ik dat ze zich meer op hun gemak zullen voelen bij de overstap naar Bitcoin, en mogelijk zelfs Ethereum”, aldus Cathie Wood.

Mogelijk ligt de prijs van Bitcoin al rond de 500.000 dollar in 2026

In januari voorspelde Ark Invest dat Bitcoin aan het begin van het komende decennium (2030) 1 miljoen dollar waard zou zijn. Deze voorspelling is gebaseerd op de veronderstelling dat overheden wereldwijd Bitcoin als een wettig betaalmiddel zouden gaan gebruiken.

Daarnaast verwacht Ark Invest dat Bitcoin een groter aandeel zal krijgen in de wereldwijde markt voor betalingsafwikkeling. Hierdoor zou de prijs van Bitcoin mogelijk al rond de 500.000 dollar kunnen liggen in 2026. Volgens Cathie Wood is dit doel haalbaar als institutionele beleggers minimaal 5 procent van hun totale vermogen toewijzen aan Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.