CEO van JPMorgan bestempelt Bitcoin als “vuil” en “kostbaar”

Tijdens een toespraak bij een bijeenkomst van het Institute of International Finance in Washington, noemt Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan Chase, Bitcoin “vuil” en “kostbaar”. De 66-jarige leider van de bank verklaart tevens dat hij nooit van plan is om Bitcoin te kopen.

Ik begrijp de waarde niet

De zeer ervaren CEO van JPMorgan Chase geeft aan dat hij geen enkele waarde ziet in gedecentraliseerde valuta zoals Bitcoin. Echter, Jamie Dimon is wel optimistisch over de blockchain technologie zelf. Hij gelooft zelfs dat deze technologie potentie heeft om bepaalde bankactiviteiten volledig te transformeren.

De absolute schaarste van Bitcoin is daarom niet aantrekkelijk voor Jamie Dimon, die waarschijnlijk te traditioneel is om de waarde ervan te waarderen. Bitcoin blijft namelijk de eerste financiële activa ter wereld met een absolute schaarste. Het is de enige activa waarvan we precies weten hoeveel er in omloop zullen zijn.

Twijfels over de Amerikaanse economie

Tijdens het evenement heeft Dimon ook zijn zorgen geuit over de Amerikaanse economie. Hij betwijfelt of de Federal Reserve in staat zal zijn om een soepele economische overgang te bewerkstelligen. Tegelijkertijd heeft Jamie Dimon echter “volledig vertrouwen” in Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve.

Volgens Dimon is Powell een persoon van “zeer hoog kaliber.” Daarnaast voorspelt Jamie Dimon dat de Amerikaanse rente boven de 4,5 procent moet stijgen om uiteindelijk de inflatie onder controle te krijgen. Als dat gebeurt, acht Dimon het mogelijk dat de Amerikaanse aandelenmarkten met 30 procent in waarde zullen dalen.

Voor Bitcoin zou dit betekenen dat de koers vanaf dit punt zou kunnen dalen naar ongeveer 14.000 dollar. Een dergelijke daling zou voor velen waarschijnlijk moeilijk te verdragen zijn. In dat opzicht staan er interessante maanden te wachten voor de industrie.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.