ChatGPT heeft nu directe toegang tot het internet

OpenAI is begonnen met het uitrollen van een nieuwe toevoeging voor ChatGPT, waarmee de software rechtstreeks verbinding kan maken met het internet. Tot nu toe vertrouwde ChatGPT op oude informatie voor het genereren van tekst, maar dat zal binnenkort veranderen. In eerste instantie wordt deze nieuwe toevoeging geleidelijk beschikbaar gesteld aan een kleine groep gebruikers, voordat het voor het brede publiek wordt uitgebracht.

Wachtlijst

Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden voor een wachtlijst om toegang te krijgen tot deze nieuwe functie, zo heeft het bedrijf op 23 maart bekendgemaakt. In het begin zijn er slechts 11 beschikbare plugins. Deze plugins stellen bijvoorbeeld gebruikers in staat om sportuitslagen te controleren, vliegtickets te boeken en maaltijden thuis te laten bezorgen. OpenAI heeft aangegeven dat ze de nieuwe plugins stapsgewijs zullen introduceren.

“We hebben nu initiële ondersteuning voor ChatGPT-plugins – een protocol voor ontwikkelaars om tools voor ChatGPT te bouwen, met veiligheid als een kernontwerpprincipe. We implementeren dit geleidelijk (beginnend met een klein aantal gebruikers en ontwikkelaars) om te leren van de interactie met de werkelijkheid,” aldus Greg Brockman op 23 maart 2023.

“Plugins zijn speciaal ontworpen tools voor taalmodellen, met veiligheid als belangrijkste ontwerpprincipe. Het stelt ChatGPT in staat om recente informatie te verkrijgen, berekeningen uit te voeren en toegang te krijgen tot diensten van derden,” aldus OpenAI. De nieuwe plugin van OpenAI ondersteunt onder andere Shopify, Klarna, Instacart, Expedia en KAYAK.

Met onze nieuwe AI Plugin kan een reiziger een gesprek beginnen met #ChatGPT om hun volgende reis te plannen – inclusief toegang tot actuele informatie over de beschikbaarheid en prijs van vluchten, hotels, vakantieverhuur, activiteiten en autoverhuur over de hele wereld.

Met behulp van kunstmatige intelligentie kun je binnenkort je vakanties en reizen plannen alsof je een reisbureau binnenstapt. ChatGPT staat klaar om al je vragen te beantwoorden en hulp te bieden. Zou dit het einde kunnen betekenen van traditionele reisbureaus? Het is zeker mogelijk.

Hoe krijgt ChatGPT toegang tot het internet?

Om op internet te zoeken, maakt ChatGPT gebruik van de Bing API, samen met een op tekst gebaseerde browser om resultaten te bekijken en met websites te communiceren. Op deze manier kan het informatie van verschillende bronnen verwerken om uitgebreidere antwoorden te geven. Bovendien geeft het ook aan welke bronnen het heeft gebruikt, zodat gebruikers de antwoorden kunnen verifiëren.

ChatGPT heeft nu een gloednieuwe plugin die de Bing API gebruikt om toegang te krijgen tot het huidige, actuele internet. Dit verandert alles.

Als we de woorden van OpenAI mogen geloven, is de mogelijkheid om ChatGPT met het internet te verbinden een functie waar de gemeenschap al naar vroeg sinds de lancering op 30 november. Mitchell Hashimoto, oprichter van het softwarebedrijf HashiCorp en een vroege gebruiker van de ChatGPT-plugin API, vertelt zijn 94.300 volgers op 23 maart dat dit een van de meest indrukwekkende toepassingen is die hij ooit heeft gebruikt.

“Ik heb veel plugin-systemen ontwikkeld, en de ChatGPT-plugininterface van OpenAI zou wel eens de meest indrukwekkende en verrassende benadering kunnen zijn die ik ooit heb gezien in de informatica in mijn hele leven,” aldus Mitchell Hashimoto op 23 maart 2023.

Waar ChatGPT op dit moment alleen toegang heeft tot gegevens tot september 2021, zou dit de software aanzienlijk krachtiger maken. Met deze plugins zal ChatGPT toegang hebben tot de meest recente gegevens en informatie.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.