Amazon (AMZN) Ceo Jeff Bezos investeert in Chipper Cash ?

Afrikaanse grensoverschrijdende Start-Up Chipper Cash heeft een series B-financieringsronde van dertig miljoen dollar opgehaald onder leiding van Venture Capital bedrijf Rabbit Capital met de participatie van Bezos Expeditions, het persoonlijke risicokapitaalfonds van Jeff Bezos de CEO van Amazon.

Met Chipper Cash applicatie kunt u in de toekomst zowel cryptovaluta als Amerikaanse aandelen zoals Apple, Tesla en Amazon kopen en verkopen. Chipper Cash lanceert deze service vanwege de grote vraag naar cryptovaluta.

Opgericht in 2018 door de Oegandese Ham Serunjogi en Ghanese Maijid Moujaled, biedt de in San Francisco gevestigde Chipper Cash gratis mobiele, (P2P)-betalingsdiensten aan. Deze diensten zijn beschikbaar in zeven Afrikaanse landen: Nigeria, Oeganda, Ghana, Tanzania, Zuid-Afrika en Rwanda. De app stelt gebruikers in staat om geld te versturen en te ontvangen in heel Afrika. “Geniet van gratis overboekingen en de laagste grensoverschrijdende tarieven”, beschrijft de website.

Betaalapp

Chipper Cash is een populaire betaalmethode geworden voor veel peer-to-peer handelaren omdat het grensoverschrijdende transacties mogelijk maakt op de belangrijkste cryptovaluta-markten van Afrika. In Nigeria kan men bijvoorbeeld via Chipper Cash geld overmaken naar handelaren in Kenia.

Het platform heeft momenteel drie miljoen gebruikers en verwerkt dagelijks gemiddeld tachtig duizend transacties per dag. De CEO van Chipper Cash Serunjogi zei dat de app in juni een maandelijkse betalingswaarde van honderd miljoen dollar bereikte.

Chipper Cash is van plan om het ingezamelde geld die met de series B ronde zijn opgehaald te gebruiken om extra producten en diensten te leveren en uit te breiden naar meer landen. Maar ze willen ook meer betalingsoplossingen aanbieden, waaronder cryptovaluta zoals Bitcoin.

De Start-Up werkt ook aan Chipper Checkout een platform dat gericht op de retailer. Het is een op vergoeding gebaseerde betalingsdienst dat de inkomsten genereert om de “gratis” mobiele betalingsdiensten van Chipper Cash te ondersteunen.

“We zullen in onze kern altijd een peer-to-peer platform voor financiële overdracht zijn. Maar we hadden de vraag van onze gebruikers om andere diensten aan te bieden … zoals het kopen van cryptovaluta en het doen van investeringen in aandelen.”

Bitcoin

Op de website en app van Chipper Cash zijn er opties toegevoegd om Bitcoin in bètaproject te kopen en verkopen. Gebruikers kunnen via de applicatie investeren in Amerikaanse aandelen vanuit Afrika via DriveWealth een Amerikaanse financiële dienstverlener.

Deze dienst wordt eerst in Nigeria gelanceerd en vervolgens uitgebreid naar andere landen. In Nigeria wordt cryptovaluta voornamelijk gebruikt als een manier om met het buitenland te handelen. In Afrika is Paxful het meest populaire manier om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen.

Bezos de topman van technologiebedrijf Amazon (amz) is daarmee de eerste persoon in de wereld die erin geslaagd is een persoonlijk vermogen van meer dan tweehonderd miljard dollar te verzamelen. Hij is nu 78 miljard dollar rijker dan de oprichter van Microsoft Bill Gates die in de Bloomberg Billionaires Index op de tweede plaats staat.

Bezos volgt Jack Dorsey de CEO van Twitter achterna, die een tijd geleden liet weten zich te willen gaan richten op de Afrikaanse markt.

Serunjogi is van mening dat de steun van grote investeerders Afrika als geheel ten goede komt. Hij zei dat het een grote stap is voor investeerders zoals Bezos of Rabbit om te investeren in aandelen waarin ze nog niet eerder hebben geïnvesteerd.

Chipper Cash is de nieuwste Afrikaanse FinTech bedrijf die de aandacht van grote investeerders trekt. Volgens Face2face Afrika heeft de Start-Up in 2019 twee miljard dollar aan risicodragend kapitaal opgehaald en de investeringen zullen nog in 2020 en 2021 blijven komen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.