CleanSpark blijft actief investeren in crypto mining-hardware

CleanSpark heeft in 2023 al aanzienlijke hoeveelheden mining-hardware aangeschaft, maar toont geen tekenen van vertraging. Het beursgenoteerde bedrijf heeft plannen om tegen het einde van 2023 nog eens tussen de 50 en 70 megawatt aan mining-acquisities te doen, met als doel een hashrate van 16 exahash per seconde (EH/s) te bereiken. In het laatste kwartaal van 2022 boekte het bedrijf een verlies van 29 miljoen dollar, waarmee het de verwachtingen van analisten overtrof.

Aanhoudende aankopen door miners

Gedurende 2022 wist CleanSpark te profiteren van de tegenvallende situatie in de mining-industrie. De lage waarde van Bitcoin, hoge energiekosten en intense concurrentie resulteerden in aanzienlijke verliezen voor veel spelers in de branche. Dit dwong diverse miners om hun activa te verkopen om financieel hoofd boven water te kunnen houden. Hierdoor kwamen niet alleen de Bitcoin holdings in beweging, maar ook de apparatuur die gebruikt werd voor het minen van Bitcoin.

CleanSpark maakte gebruik van deze kans door tegen lage prijzen deze mining-machines op te kopen. Het bedrijf is echter van plan om deze trend voort te zetten, aangezien het in 2023 nog steeds geïnteresseerd is in het inkopen van machines via de spotmarkt.

“We zijn van plan om binnenkort onze strategie te verschuiven naar futures-contracten, wanneer de timing juist is. We geloven dat de markt zich herstelt en het vastzetten van prijzen voor toekomstige bestellingen deel zal uitmaken van onze aanpak in de komende maanden,” aldus Zach Bradford, CEO van CleanSpark.

Kleine tegenvaller

Een enigszins teleurstellend aspect voor CleanSpark is dat het bedrijf de verwachte hashrate voor het einde van 2023 heeft moeten verlagen. Oorspronkelijk mikte men op een hashrate van 22,4 EH/s, maar dit is bijgesteld naar 16 EH/s. Dit komt door de vertraging bij de infrastructuurpartner van CleanSpark, die betrokken is bij het bouwen van de mining-faciliteiten.

De geplande uitbreiding van de twee faciliteiten in Georgia moet de hashrate op korte termijn verhogen naar 14 EH/s, wat ruimte laat voor nog eens 2 EH/s aan capaciteit.

CEO Bradford benadrukt dat het bedrijf voortdurend op zoek is naar nieuwe faciliteiten in andere regio’s, maar benadrukt dat gunstige omstandigheden een vereiste zijn. Het kunnen vastleggen van energieprijzen voor langere tijd is bijvoorbeeld cruciaal om met meer zekerheid te kunnen ondernemen en opereren.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.