CleanSpark verwerft 20.000 crypto-mining machines van Bitmain

Het bedrijf CleanSpark, dat zich bezighoudt met het delven van Bitcoin, heeft nog eens 20.000 extra mining machines aangekocht, waardoor het totale aantal aankopen tijdens de dalende markt is gestegen tot meer dan 46.500 machines.

Aanschaf van mining machines tegen verminderde tarieven

Met de toevoeging van de nieuwe Antminer S19j Pro+ eenheden heeft CleanSpark ongeveer $32,3 miljoen geïnvesteerd. Als we dit omzetten naar kosten per terahash, komt dit neer op ongeveer $13,25 per terahash. In totaal voegt CleanSpark ongeveer 2,44 EH/s toe aan zijn mining capaciteit door de aankoop van deze nieuwe machines. De CEO van het bedrijf verklaarde het volgende:

“Wanneer de machines bij ons arriveren, hebben we al rackspace klaarstaan op een van onze locaties. We hebben een sterke controle over onze infrastructuur, wat ons in staat stelt zeer efficiënt te zijn bij het toewijzen van middelen.”

Het bedrijf voegt deze nieuwe machines toe aan de reeds aangeschafte 26.500 eenheden van het afgelopen jaar, die werden verkregen tegen lagere prijzen tijdens de dalende markt. De nieuwe machines zullen naar verluidt in verschillende batches worden verzonden, en men verwacht dat alle machines tegen eind mei of begin juni zullen zijn geleverd.

Bedrijf heeft plannen voor verdere aanschaf van machines

CleanSpark heeft aangekondigd dat ze van plan zijn om meer nieuwe machines en locaties aan te schaffen. Het bedrijf heeft als doel om tegen het einde van het jaar een mining capaciteit van 16 EH/s te bereiken. Dit zal echter wel enkele grote stappen vereisen. Bradford, de CEO, concludeerde als volgt:

“We zijn van plan om onze strategie aan te passen wanneer dat nodig is en we zullen kijken naar toekomstige contracten. We geloven dat de situatie begint te veranderen en dat het vaststellen van prijzen voor grote orders de komende maanden deel zal uitmaken van onze strategie.”

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.