Clemente: ‘Groot aantal Bitcoin dat minstens 2 jaar onveranderd blijft op hoogste punt ooit’

Met behulp van de blockchain is het mogelijk om Bitcoin als een financiële activa tot in detail te onderzoeken. Dankzij de onderliggende technologie kan Bitcoin wellicht beschouwd worden als de meest transparante activa op aarde. Het is dan ook begrijpelijk dat investeerders tijdens mogelijke financiële crises hun toevlucht zoeken in de zekerheid van Bitcoin. Een bekende on-chain analist toont in een nieuwe analyse aan waarom de blockchain zo waardevol kan zijn voor investeerders.

Recordhoogte

Het aantal Bitcoin dat zich al minstens twee jaar op hetzelfde adres bevindt, heeft momenteel een recordhoogte bereikt. Dit suggereert vooral dat er een groep Bitcoin-bezitters is die langetermijnplannen hebben met hun Bitcoin. Al ruim twee jaar lang blijft deze groep standvastig en blijven ze, ondanks de aanzienlijke schommelingen in de koers, vasthouden aan hun Bitcoin.

Het aantal Bitcoin in omloop dat al twee jaar of langer niet is verplaatst, blijft stijgen en bereikt dag na dag nieuwe recordhoogtes. pic.twitter.com/CWQgGTjBL7— Will Clemente (@WClementeIII) 24 maart 2023

Naast het feit dat het interessant is om het gedrag van investeerders op deze manier te monitoren, wat Bitcoin op zichzelf waardevoller maakt, biedt deze informatie ook inzicht in het vertrouwen van investeerders in de toekomst. Er zijn maar weinig activa op aarde waarbij het langetermijnvertrouwen van investeerders zo sterk is als bij Bitcoin.

Op dit moment bevindt meer dan 50 procent van alle momenteel in omloop zijnde Bitcoin zich al twee jaar in dezelfde handen. De enige mogelijke ‘vertekening’ in deze gegevens heeft te maken met Bitcoin die zich op beurzen bevindt. Transacties op handelsplatforms zoals Binance kunnen niet worden meegenomen in deze analyse.

Het is mogelijk dat een deel van deze Bitcoin al twee jaar of langer in dezelfde Binance-wallet zit, maar in de tussentijd wel meerdere keren van eigenaar is veranderd. In dat opzicht is deze data niet perfect, maar het is wel een nuttig hulpmiddel bij het nemen van beslissingen over je Bitcoin-portfolio.

Normaal verloop

De populaire collega-analist van Will Clemente, TXMC, meldt in een reactie dat dit een normaal verloop is in deze fase van de markt. “Dit is wat je meestal ziet wanneer de prijs ver verwijderd is van het hoogste punt ooit”, zegt TXMC. Clemente reageert hierop door te stellen: “Met andere woorden, dit zijn niet de verschijnselen die je ziet wanneer er sprake is van een piek in de koers.”

TXMC is van mening dat Clemente’s conclusie niet waardevol is en dat dit in wezen weinig zegt over de toekomst. Dit laat zien dat niet iedereen dezelfde waarde hecht aan bepaalde vormen van on-chain analyse.

Volgens sommigen bevestigt dit dat de Bitcoin HODL-community standhoudt, terwijl TXMC het simpelweg ziet als bevestiging dat er al twee jaar lang geen hoogtepunt werd bereikt. “Die munten passeren nu gewoon de grens van twee jaar”, zegt TXMC.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.