Coinbase lanceert een debetkaart met spaarpunten programma in de VS

Coinbase heeft de lancering van hun ‘Coinbase Card‘ in de Verenigde Staten aangekondigd, Amerikaanse klanten van de beurs kunnen binnenkort de debetkaart aanvragen. Het is een Visa betaalkaart waarmee gebruikers overal waar Visa geaccepteerd wordt cryptovaluta in hun Coinbase account kunnen uitgeven.

Naast de lancering in de Verenigde Staten hebben Coinbase-kaarthouders de mogelijkheid om rewards op hun dagelijkse uitgaven te verdienen, met de keuze om ofwel vier procent in Stellar Lumens (XLM) terug te ontvangen of één procent in Bitcoin te verkrijgen.

Spaarpunten programma van Coinbase zal momenteel enkel voor Amerikaanse klanten beschikbaar zijn. Je kunt één beloning tegelijk selecteren en beloningen worden regelmatig vernieuwd. Er zijn geen uitgiftekosten, maar Coinbase zegt dat “conversiekosten voor cyprtovaluta van toepassing kunnen zijn”. Het bedrijf beweert dat het “de gemakkelijkste en snelste manier is om uw crypto wereldwijd uit te geven”. Een debetkaart is veel nuttiger dan een Bitcoin wallet wanneer u in de winkel wilt betalen.

Coinbase Card

Een tijdje terug lanceerde de in San Francisco gevestigde bedrijf Coinbase de ‘Coinbase Card’. In Nederland, Het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa konden klanten van Coinbase reeds gebruik maken van de betaalkaart. Het is niet bekend waarom de Coinbase kaart zoveel later in Amerika gelanceerd wordt.

“De eerste klanten zullen worden goedgekeurd in het begin van 2021”, onthulde Coinbase. “Zodra de klanten zijn goedgekeurd, kunnen ze meteen geld uitgeven met een virtuele kaart en ontvangen ze binnen twee weken een fysieke kaart per post”.

Hoewel de Visa kaart nog niet helemaal in de VS beschikbaar is, kunnen klanten zichzelf wel op de wachtlijst plaatsen. Met de ‘Coinbase Card’ kan cryptovaluta gebruikt worden voor betalingen en online aankopen in de winkel. De kaart kan ook voor geldopnames gebruikt worden bijvoorbeeld via een geldautomaat”.

Gebruik

De ‘Coinbase Card’ is geen echte kredietkaart. Rekeninghouders moeten voldoende Bitcoin of ander cryptovaluta’s in hun ‘wallet’ bezitten, aangezien betalingen meteen worden afgeschreven. Deze kaart geeft geen mogelijkheid om op krediet te kopen, wat bij een normale kredietkaart wel mogelijk is. Om deze kaart te gebruiken moet u eerst een Coinbase account bezitten, zodra je een account hebt aangemaakt kunt je via je account de kaarten managen en aanpassingen doen.

Coinbase gaf ook aan dat de kaart wordt aangedreven door Marqeta (het in Californië gevestigde platform voor kaartuitgifte, dat infrastructuur en tools aanbiedt om bedrijven te helpen bij het opzetten en beheren van betalingsprogramma’s) en wordt uitgegeven door FDIC-lid Metabank.

Coinbase zal automatische alle cryptovaluta converteren naar Amerikaanse dollars voordat de aankopen en geldopnames afgerond worden. De ‘Coinbase Card’ zal alle cryptovaluta’s ondersteunen die beschikbaar zijn op de beurs van het bedrijf waaronder Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Basic Attention Token (BAT), (ZRX), Augur (REP) en Stellar (XLM). Volgens het bedrijf komen de inwoners van de V.S. uit alle staten in aanmerking, behalve de inwoners van Hawaï.

Verder heeft het bedrijf een nieuwe applicatie voor de betaalkaart gelanceerd voor iOS en Android. Coinbase-kaarthouders kunnen in de app kiezen welke cryptovaluta-wallet zij willen gebruiken om mee te betalen. Men kan ook via de app een overzicht van uitgaven en bestedingscategorieën bekijken.

De Coinbase app biedt ook tweestapsverificatie beveiliging en een onmiddellijke kaartbevriezing aan. Zo’n kaart kost €5.74 of $6.70, Coinbase gaaf aan dat het de kosten voor de eerste duizend klanten zal kwijtschelden.

Het is niet de eerste cryptovaluta debetkaart die op de markt is uitgebracht. Er zijn al een aantal betaalpassen waarmee u cryptovaluta kunt uitgeven (binnenkort kunt u dit ook via Paypal doen). De lancering van de Binance Card werd ook dit jaar in Europa en het Verenigde Staten aangekondigd.

Het grootste verschil tussen de ‘Coinbase Card’ en alle andere cryptovaluta betaalkaarten is dat gebruikers de kaart niet eerst van tevoren hoeven op te laden, ze kunnen direct hun cryptovaluta vanuit hun wallets gebruiken. Andere kaarten zijn beperkt tot één of enkele valuta’s. De ‘Coinbase Card’ ondersteunt ook meer dan dertig cryptovaluta’s.

 “De introductie van de Coinbase Card was een belangrijke mijlpaal in onze inspanningen om de algemene acceptatie van crypto als een echt nuttig middel mogelijk te maken” zei, Coinbase.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.