Computer voorspelt Bitcoin-prijs voor 31 januari 2023

Het jaar 2022 was een teleurstellend jaar voor Bitcoin, met een daling van meer dan 70% ten opzichte van zijn hoogste waarde van bijna $69.000 in november 2021. De belangrijkste cryptocurrency werd negatief beïnvloed door economische factoren en de ineenstorting van de FTX-beurs.

Voorspellingen via algoritmes

Het voorspellen van 2023 blijkt lastig volgens analisten, maar er is een benadering. Computers maken gebruik van algoritmes om de Bitcoin-prijs te voorspellen. Deze voorspellingen zijn echter niet positief.

De computers van PricePrediction voorspellen dat Bitcoin waarschijnlijk verder zal corrigeren en op 31 januari 2023 zal worden verhandeld voor $15.532. Dit betekent een daling van ongeveer 7% ten opzichte van de huidige prijs.

Hoe de computers deze voorspellingen doen: Ze houden rekening met verschillende technische indicatoren, zoals Bollinger Bands, voortschrijdende gemiddelden, MACD, RSI en meer.

Voorspellingen van crypto-analisten

Na een turbulent 2022 hebben mensen in de crypto-industrie verschillende meningen over 2023.

David Kemmerer, CEO van CoinLedger, denkt dat Bitcoin in de eerste helft van 2023 waarschijnlijk verder zal dalen vanwege de gevolgen van de FTX-inzinking.

Stefan Ristic, eigenaar van BitcoinMiningSoftware.com, voorspelt een somber 2023 voor Bitcoin. Hij merkt echter op dat de halvering in 2024 cruciaal kan zijn voor een bull run in 2025.

Interessant is dat Aurelien Ohayon, CEO van XOR, suggereert dat Bitcoin in 2023 een bull run zou kunnen ervaren. Historisch gezien heeft de cryptocurrency na vier jaar een bull run doorgemaakt, en de bear market duurt meestal ongeveer een jaar.

Volgens crypto-analist Vince Prince zou Bitcoin tegen 2026 mogelijk $1,8 miljoen kunnen bereiken als het de ‘Merry Christmas Cycle’ volgt. Volgens deze cyclus heeft Bitcoin de afgelopen drie jaar tijdens Kerstmis historische hoogtepunten bereikt, zelfs in 2022 ondanks de bear market.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.