Core Scientific heeft een verzoek ingediend om Bitmain-coupons ter waarde van $6,6 miljoen te verkopen

Het schijnt dat het inmiddels failliete Bitcoin-miningbedrijf ‘Core Scientific’ eerder deze maand een spoedverzoek heeft ingediend om Bitmain-coupons met een totale waarde van $6,6 miljoen te verkopen.

Onbruikbare couponvoorwaarden voor Core Scientific

Volgens het mijnbouwbedrijf maakten sommige voorwaarden die van toepassing waren op de coupons ze onbruikbaar voor de bedrijfsactiviteiten.

Naar verluidt kunnen de coupons alleen worden gebruikt om 30% van elke nieuwe bestelling van Bitmain S19 Miners te betalen. Ze zijn niet inwisselbaar voor contant geld bij Bitmain.

Bovendien zijn de kortingsbonnen beperkt tot alleen S19-modellen en niet de S19 Pro-modellen. Deze hebben een lagere hash-snelheid dan de Pro-modellen, wat ze ook minder aantrekkelijk maakt. Het bedrijf beweerde het volgende:

De schuldeisers zijn er niet van overtuigd dat het gebruik van hun liquiditeit om nieuwe S19-mijnwerkers te kopen, zelfs met de beschikbaarheid van Bitmain-coupons, de beste manier is om het geld van de schuldeisers te benutten.

Het is opmerkelijk dat de Bitmain-coupons een vervaldatum hebben, waarvan de meeste tussen maart en april van dit jaar zullen verlopen. Als er een koper wordt gevonden, moet dit dus vrij snel gebeuren.

Gesprekken met potentiële kopers

Desondanks schijnt het bedrijf al in gesprek te zijn met potentiële kopers die mogelijk geïnteresseerd zijn in het overnemen van de coupons met korting. De gesprekken zijn al in een vergevorderd stadium, wat enkele details heeft onthuld. Potentiële kopers zouden bereid zijn de coupons over te nemen voor ongeveer 15% van de nominale waarde, wat neerkomt op iets minder dan $1 miljoen voor alle coupons. Het mijnbouwbedrijf merkte op:

Hoewel de totale aankoopprijs van ongeveer $1,0 miljoen aanzienlijk lager is dan de nominale waarde van ongeveer $6,6 miljoen van de Bitmain-coupons, vertegenwoordigt dit nog steeds een aanzienlijke waarde boven nul voor de schuldeisers en hun erfenissen.

De cryptowinter heeft ook invloed gehad op de verkoop van S19 Crypto-miners. Veel bedrijven die van hun miners af wilden, moesten dit met aanzienlijke kortingen doen. Eerder was dit niet echt het geval, omdat ze toch wel verkocht werden. Men verwacht dat dit deel van de markt snel weer zal aantrekken zodra de cryptowinter voorbij is. Wanneer dit precies zal gebeuren, is echter niet bekend.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.