Core Scientific sluit 37.000 miners af die het beheerde voor Celsius

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat Celsius Network het afgelopen jaar in ernstige moeilijkheden is gekomen. Celsius Network is een platform voor het lenen van cryptocurrency, dat na het Terra-schandaal in de problemen is geraakt. Nu heeft Core Scientific, dat Bitcoin miners beheert, ingestemd met een voorstel om 37.000 machines uit te schakelen.

Maandelijkse opbrengst van 2 miljoen dollar

Met deze overeenkomst krijgt Core Scientific wat ademruimte. Het bedrijf was eens de grootste beursgenoteerde Bitcoin miner ter wereld, maar bevindt zich nu in een ernstige crisis. Er leek even een dreigend faillissement, totdat BlackRock plotseling met een lening van 17 miljoen dollar op de proppen kwam. Dit is opvallend, aangezien BlackRock ‘s werelds grootste vermogensbeheerder is.

Nu krijgt Core Scientific dus weer enige financiële ademruimte, want de overeenkomst met Celsius betekent dat ze hun apparatuur maandelijks kunnen verhuren voor 2 miljoen dollar. Celsius was al een tijdlang niet meer in staat om de energiekosten te betalen aan Core Scientific, en dit gewicht kon het bedrijf niet langer dragen. Daarom is dit akkoord bereikt, om te voorkomen dat de schulden van Celsius verder oplopen en om Core Scientific wat ruimte te geven.

Daling van de hashprijs

De uitdagingen waarmee miners te maken hebben, zijn duidelijk te zien aan de daling van de hashprijs sinds begin 2022. Deze dalingen in de hashprijs zijn uiteraard nauw verbonden met de koers van Bitcoin, maar ook hogere productiekosten spelen hierbij een belangrijke rol. Wanneer energieprijzen stijgen en de hashrate in het netwerk toeneemt, terwijl de Bitcoin-koers daalt, ontstaat er een zorgwekkend scenario voor miners.

Gebrek aan winstgevendheid voor miners in 2022 heeft tot verschillende pijnlijke situaties geleid. Vele miners waren genoodzaakt om het afgelopen jaar hun Bitcoin-reserves te verkopen en de aandelen van deze bedrijven zijn sterk in waarde gedaald. Het aandeel van Core Scientific is bijvoorbeeld met 99,15 procent gedaald sinds het begin van 2022. Iris Energy en Riot Blockchain deden het met respectievelijk 91,79 procent en 85,09 procent daling iets beter.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.