Core Scientific verhoogt opnieuw tarieven voor het hosten van Bitcoin mining

De voornaamste Bitcoin-mijngigant ter wereld, Core Scientific (CORZ), heeft de kosten voor het hosten van apparatuur van andere ondernemingen verhoogd tot bijna 10 cent per kilowattuur. Deze recente tariefstijging volgt op eerdere prijsverhogingen van 20 tot 25 procent die het bedrijf de afgelopen maanden heeft doorgevoerd.

Stijgende energieprijzen

Core Scientific heeft zich genoodzaakt gezien om de tarieven voor andere mijnwerkers te verhogen, aangezien de energieprijzen aanzienlijk zijn gestegen. Met de Bitcoin-koers die nog steeds rond de 20.000 dollar zweeft en de hashrate die op het hoogste punt ooit ligt, wordt het voor mijnwerkers steeds uitdagender om financieel rond te komen.

De vertegenwoordigers van Core Scientific hebben niet gedetailleerd gereageerd op de situatie, maar hebben aangegeven dat de hogere energiekosten simpelweg aan de klanten worden doorberekend. “Hoewel de energiekosten nu stijgen, verwachten we dat ze in de toekomst zullen dalen. Op dat moment zullen ook de kosten voor onze klanten afnemen,” aldus Core Scientific.

Van bescheiden begin tot miljardenindustrie

In relatief korte tijd heeft de mijnbouwindustrie zich ontwikkeld van bescheiden ondernemingen in zolderkamers tot een lucratieve sector van miljardenwaarde. Op dit moment wordt de Bitcoin-mijnindustrie gedomineerd door beursgenoteerde bedrijven. Deze situatie had Satoshi Nakamoto waarschijnlijk nooit kunnen voorspellen toen hij Bitcoin in 2009 introduceerde.

Dit illustreert hoe Bitcoin in een relatief korte periode is uitgegroeid tot een wereldwijd waardevol bezit. Dit is opmerkelijk, aangezien er geen traditioneel bedrijf achter Bitcoin schuilgaat. In de kern is Bitcoin slechts een protocol dat mensen in staat stelt om absoluut schaarse digitale waarde over te dragen zonder afhankelijk te zijn van financiële tussenpersonen.

Hoewel de mijnbouwsector momenteel uitdagende tijden doormaakt, heeft Bitcoin eerder soortgelijke marktschommelingen meegemaakt. Het grote verschil is dat de wereldeconomie zich nu voor het eerst in de geschiedenis van Bitcoin in de richting van een recessie lijkt te bewegen. Dit betekent dat er spannende maanden in het verschiet liggen voor de industrie.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.