CPI-data onthult een inflatie van 6,4% – Bitcoin-prijs stijgt snel

In januari werd de Amerikaanse Consumentenprijsindex (CPI) vastgesteld op 6,4%, wat hoger is dan verwacht, maar een gestage daling laat zien ten opzichte van het hoogtepunt van 9,1%. Betekent dit dat de Bitcoin-prijs nu omhoog zal schieten?

Bitcoin-prijs stijgt snel na positief CPI-nieuws

Goed nieuws is naar buiten gekomen uit de Verenigde Staten. De CPI, een belangrijke economische indicator die de gemiddelde verandering in consumentenprijzen meet, vertoonde in december een aanzienlijke afname van de inflatie, waardoor deze bijna een jaar laag bereikte. Het recente CPI-cijfer van 6,4% lijkt een impuls te geven aan risicovolle activa om te stijgen.

Op dit moment wordt 1 BTC verhandeld rond de $22.217, bijna $800 hoger dan een uur geleden. Eerder werd al gemeld dat goed nieuws over inflatie vandaag zou kunnen leiden tot een aanzienlijke prijsstijging richting $25.000.

Amerikaanse CPI meldt een inflatie van 6,4%

De kern-CPI steeg maand-op-maand met 0,4% en jaar-op-jaar met 5,6%, iets hoger dan voorspellingen van de markt. Maar volgens het Bureau of Labor Statistics zijn de onderliggende consumentenprijzen in de afgelopen 15 maanden het minst gestegen, wat de Federal Reserve in staat stelt om de ingevoerde rentetarieven verder te verlagen.

Stijgende huisvestingskosten waren de belangrijkste oorzaak van de maandelijkse prijsstijging van 0,5%. Bovendien waren huisvestingskosten verantwoordelijk voor 60% van de jaarlijkse inflatie van de vorige maand.

Op dit moment lijken zowel de cryptomarkt als de aandelenmarkten positief te reageren op het zojuist gepubliceerde CPI-rapport.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.