Crusoe Energy Systems verwerft Bitcoin-mijnwerkers van Great American Mining

Ondanks de aanzienlijke neergang van de Bitcoin-markt, blijft de complexiteit van Bitcoin-mining onverminderd hoog. Voor mijnwerkers wordt het steeds uitdagender om Bitcoin te delven, terwijl de verkoopprijs van de verdiende beloningen ook niet gunstig is. Het in Colorado gevestigde bedrijf Crusoe Energy Systems lijkt echter weinig hinder te ondervinden, aangezien ze de activa van Great American Mining hebben overgenomen.

Great American Mining

Deze overname is geen alledaagse gebeurtenis, aangezien Great American Mining een opmerkelijke speler is. Ze behoorden tot de pioniers die kort geleden verplaatsbare containers introduceerden bij olie- en gasproducenten, om overtollig gas te gebruiken voor het delven van Bitcoin. Normaal gesproken zou dit overtollige gas worden afgefakkeld, oftewel verbrand, omdat er geen betere bestemming voor is.

Het verbranden van gas heeft aanzienlijke negatieve gevolgen voor het milieu, zoals blijkt uit zoekopdrachten zoals “fracking klimaat”. Bitcoin-mining kan hier een oplossing bieden. Door Bitcoin te delven met dit gas, krijgt het gas tenminste een nuttige toepassing en wordt de CO2-uitstoot van de olie- en gasindustrie verminderd. Dit is een win-winsituatie, zoals ook blijkt uit de interesse van Crusoe Energy Systems, dat de apparatuur van Great American Mining heeft verworven.

4.000 ASICs naar Crusoe

Met de overname van Great American Mining verwerft Crusoe Energy Systems ongeveer 4.000 Bitcoin-mining rigs met Application-Specific Integrated Circuits (ASIC’s). Dit vergroot de capaciteit van het bedrijf met circa 9 procent. In totaal krijgt Crusoe de beschikking over 125 containers van Great American Mining, waardoor jaarlijks een CO2-reductie wordt bereikt die gelijkstaat aan de uitstoot van ongeveer 170.000 auto’s.

Het draait hier dus niet om een minimale vermindering van CO2-uitstoot dankzij de aanpak van Great American Mining. Sommige onderzoekers suggereren zelfs dat Bitcoin op deze manier binnen enkele jaren klimaatneutraal zou kunnen zijn en zelfs een op papier negatieve CO2-uitstoot zou kunnen realiseren. Dit zou de hele discussie rondom Proof-of-Work mining een geheel nieuwe wending geven.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.