Crypto-analist beschouwt huidige neerwaartse markt als normaal en stelt volgende ondergrens op $35.000

Er heerst bezorgdheid bij sommige individuen dat Bitcoin wellicht nooit volledig zal herstellen. De waarde van Bitcoin heeft geruime tijd rond de $20.000 geschommeld en lijkt niet te kunnen herstellen. Volgens de bekende Twitter-analist Alan is er echter geen reden tot paniek.

Business as usual

Alan presenteert met behulp van een overzichtelijke grafiek dat de huidige koersbeweging van Bitcoin geen afwijking vertoont ten opzichte van eerdere cycli. In de grafiek van Alan zien we dat Bitcoin een patroon herhaalt dat we eerder hebben waargenomen tijdens de neerwaartse markten van 2014 en 2018. Voor deze analyse maakt de analist gebruik van de Stochastic Oscillator, een indicator die aangeeft wanneer de prijs overgekocht of oververkocht is.

#Bitcoin vormt een vlag boven de vorige vlagconfiguratie. De gele zone van de Stochastic indicator toont (minstens) de tweede helft van de vlag, waar we ons momenteel bevinden. De volgende bodem zal rond de $35.000 liggen. Een snelle opleving volgt altijd op een daling. Blijf kalm, laat je niet van de wijs brengen. #BTC #Cryptos pic.twitter.com/Z7NYD6jdh3— Trader Tardigrade (@TATrader_Alan) 13 oktober 2022

Deze indicator genereert waarden tussen 0 en 100, die Alan in dit geval hanteert om de bodem te voorspellen. Indien de analyse van Alan juist is, nadert het moment voor Bitcoin om zich weer te herstellen. Hij adviseert om emoties opzij te zetten en je niet te laten verstoren door heftige koersbewegingen op korte termijn.

Volgende bodem op $35.000

De Stochastic Oscillator voorspelt niet alleen de huidige bodem van Bitcoin, maar biedt ook inzicht in toekomstige bodems. Gebaseerd op de beschikbare gegevens verwacht Alan in de komende cyclus een bodem van $35.000. Voor velen komt deze analyse goed uit, nadat Bitcoin het afgelopen jaar ongeveer 75 procent van zijn recordhoogte heeft verloren.

Overigens zijn er ook analisten die beweren dat de bodem nog niet bereikt is. De Amerikaanse centrale bank is namelijk nog niet klaar met het verhogen van de rente. Pas wanneer zij de inflatie onder controle krijgt of om andere redenen stopt met renteverhogingen, kunnen we weer met vertrouwen naar de toekomst kijken.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.