Crypto Bullmarkt gestart? Mark Connors van 3iQ is optimistisch

Het jaar 2023 is positief begonnen voor de crypto-sector, aangezien alle digitale valuta aanzienlijke prijsstijgingen laten zien. De vraag is of dit een tijdelijke opleving is binnen een neerwaartse markt of dat we voorzichtig kunnen spreken van een bullmarkt. Mark Connors, hoofd van het onderzoeksteam bij de Canadese vermogensbeheerder 3iQ, is echter zeer optimistisch.

Is de bullmarkt daadwerkelijk begonnen?

Volgens Connors is de bullmarkt van start gegaan. In zijn recente analyse deelt hij mee dat 3iQ de huidige opwaartse beweging ziet als een ommekeer in de trend, en niet als een rally binnen een neerwaartse markt. “Wij beschouwen de huidige opwaartse beweging in de digitale activamarkt als een trendomkering en NIET als een rally in een neerwaartse markt,” verklaarde Connors in zijn recente publicatie.

In dezelfde publicatie benadrukt hij ook de prestaties van Solana (SOL), dat sinds het begin van het jaar een indrukwekkende prijsstijging van 80 procent heeft doorgemaakt. Het project had het moeilijk van november tot december, grotendeels vanwege de problemen bij FTX.

De invloed van Sam Bankman-Fried, de voormalige CEO van het beursplatform, op het project was aanzienlijk. Met zijn vertrek verdween het vertrouwen in Solana. Gelukkig lijkt dat vertrouwen nu weer hersteld te zijn. Connors bespreekt ook de recente uitspraken van medewerkers van de Federal Reserve, die een mildere toon lijken aan te slaan.

De rol van de Federal Reserve

De standpunten van de Federal Reserve worden “hawkish” genoemd wanneer ze strenger zijn, en “dovish” wanneer ze milder zijn. Volgens Connors en zijn team neigt de Amerikaanse centrale bank steeds meer naar “dovish” uitspraken, wat gunstig is voor de markt. Dit suggereert dat we dichter bij het einde van de cyclus van renteverhogingen komen.

“De mogelijkheid van minder renteverhogingen en een afname van de balans wijst op een mogelijke afname van de monetaire krapte,” aldus Connors. Een afname van de monetaire krapte is een manier om de inflatie te beheersen. Minder geld in omloop betekent doorgaans lagere inflatie. Dit heeft echter het afgelopen jaar ook impact gehad op de financiële markten.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.