Crypto miners verkopen in grote aantallen hun Bitcoin

Hoewel de Bitcoin koers gunstig reageerde op de uitspraken van de voorzitter van de Federal Reserve, ervaren crypto miners moeilijkheden en zijn ze genoodzaakt een aanzienlijk deel van hun cryptocurrency te verkopen. Dit komt doordat veel miners te maken hebben met financiële uitdagingen.

On-chain data bevestigt dat crypto miners daadwerkelijk hun Bitcoins aan het verkopen zijn. Ook zien we dat de Bitcoin-hashrate afneemt door verminderde mining-activiteit.

Het feit dat grote miners hun tokens verkopen, wordt duidelijk uit diverse gegevens. Whale Alert rapporteerde dat een onbekende wallet 10.050 BTC-tokens ter waarde van 171 miljoen dollar heeft verplaatst naar de cryptobeurs ‘Coinbene’. Er vonden tevens andere aanzienlijke verkopen plaats.

IT Tech heeft bevestigd dat de grote mininggroep ‘Poolin’ 10 duizend Bitcoins heeft verkocht. Een dergelijke verkoop kan leiden tot aanzienlijke verkoopdruk.

De grote verkoopacties van crypto miners zijn volgens verschillende analisten de reden dat de Bitcoin koers de afgelopen dagen niet sterk is gestegen. Hoewel BTC-investeerders hoop hadden op een positieve rally, wordt deze mogelijkheid beperkt door de aanzienlijke verkoopdruk van miners. In de afgelopen maanden zijn de BTC-reserves van crypto miners met meer dan 13 duizend BTC verminderd.

Kunnen we een stijging van de Bitcoin prijs verwachten na positief nieuws vanuit de Federal Reserve?

Zoals eerder gemeld door Newsbit, presteert Bitcoin vandaag redelijk goed. De BTC-koers is met 1,6 procent gestegen naar een waarde van $17.100. Deze stijging vond plaats nadat Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, in zijn recente toespraak aangaf dat de renteverhoging vanaf december geleidelijker zal zijn.

Verscheidene analisten verwachten daarom dat de BTC-koers op korte termijn kan stijgen tot $18.300. Hiervoor moet BTC echter eerst het weerstandsniveau van $18.000 doorbreken.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.