Crypto miners verplaatsen grote hoeveelheid Bitcoin naar Binance

De Chinese miningpool genaamd ‘1THash’ heeft de afgelopen dagen een aanzienlijk aantal van zijn Bitcoin tokens overgebracht naar cryptobeurzen. Volgens informatie van Julio Moreno, een schrijver bij CryptoQuant, zijn er sinds 17 januari in totaal 5.592 BTC verplaatst vanuit 1THash naar Binance.

Miningpool verstuurt BTC ter waarde van $120 miljoen naar Binance

Binnen een periode van slechts drie dagen heeft 1THash een aanzienlijke hoeveelheid BTC tokens zien vertrekken bij de miners. Hierbij zijn 5.732 BTC (ter waarde van $120,1 miljoen) in twee afzonderlijke transacties uit de reserves van de miningpool gehaald. De eerste transactie vond plaats op 17 januari en betrof 2.396 BTC, terwijl de tweede transactie op 19 januari plaatsvond en 3.335 BTC betrof. Na deze grote uitstroom heeft 1THash op dit moment geen BTC-reserves meer.

De 2.256 BTC van de eerste transactie werden naar drie verschillende adressen gestuurd voordat ze uiteindelijk naar Binance werden overgebracht. Het eerste adres ontving de tokens op 17 januari en mengde ze later met andere tokens voordat alles op 19 januari naar de andere adressen werd gestuurd. De tweede transactie van 3.335 BTC werd direct naar Binance gestuurd.

Recente grote uitstroom van #Bitcoin miners is naar beurzen gegaan. 🧵De BTC kwam van miningpool 1THash. 1. Twee transacties: een op 17 januari voor 2.396 BTC en een andere op 19 januari voor 3.336 BTC. 2. De 3.336 BTC ging rechtstreeks naar Binance. 3. De reserves van 1THash zijn nu nul. pic.twitter.com/mE989fYPaV— Julio Moreno (@jjcmoreno) 19 januari 2023

Wat is de reden achter deze omvangrijke transacties?

De motivatie achter deze transacties is onbekend. Het is echter vermeldenswaardig dat we in het verleden al vaker grote transacties van miningpools hebben gezien. Aangezien de tokens nu naar een cryptobeurs zijn gestuurd, kan dit duiden op de intentie van de miningpool om de munten te verkopen. Volgens analisten is de hoeveelheid BTC echter niet groot genoeg om een negatieve invloed te hebben op de Bitcoin koers.

Het is ook opmerkelijk dat 1THash in vergelijking met andere mininggroepen zoals Foundry USA, Antpool en F2Pool slechts een kleine bijdrage levert aan de wereldwijde gecombineerde BTC-hashrate. Met een geschatte hashrate van 641,21 PH/s draagt 1THash slechts 0,32% bij aan de totale hashrate van alle miningpools, en staat het op de 15e plaats in de poolranglijst, volgens gegevens van BTC Explorer.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.