In welke landen is crypto het populairst?

Tegenwoordig is crypto niet meer uit het straatbeeld weg te denken, het speelt een heel belangrijkere rol in onze wereld en lijkt het erop dat Aziatische landen voorop lopen als het gaat om de adoptie van cryptocurrency. Het rapport van Chainalysis (een Amerikaans bedrijf dat zich bezighoudt met blockchainanalyse) is te vinden in het “2023 Geography of Cryptocurrency Report”.

De drie landen met de hoogste adoptie van cryptocurrency zijn Nigeria, Thailand en India. Het onderzoek richt zich op de adoptie van crypto, oftewel de adoptie onder gewone mensen. Het onderzoek richt zich op particuliere investeerders, niet op de grote banken.

Azië is een hele belangrijke motor voor cryptocurrency

Chainalysis laat zien dat de bredere Aziatische regio een belangrijke drijvende kracht is voor de wereldwijde acceptatie van cryptocurrency. Uit het onderzoek blijkt dat zes landen in zowel Centraal- als Zuid-Azië samen met de bredere Oceanische regio in de top tien staan.

Een opvallend resultaat is dat de wereldwijde acceptatie van cryptocurrency aanzienlijk is gedaald sinds het FTX-fiasco van 2022. Landen met lagere middeninkomens hebben de afgelopen twaalf maanden echter een aanzienlijke stijging doorgemaakt. Dit is een goed teken voor de cryptomarkt in deze gebieden.

De analyse in het rapport is gebaseerd op de wereldwijde rijkdom volgens de Wereldbank. Het richt zich specifiek op landen met een lager middeninkomen die een groeiende bevolking en industrie hebben. Ze vertegenwoordigen maar liefst veertig procent van de wereldbevolking, wat betekent dat crypto een vitale rol speelt in hun financiële zekerheid.

Het rapport stelt ook dat, ondanks de daling van de markt, er een snelle groei is in de adoptie van instellingen in landen met een hoog inkomen.

India staat bovenaan de lijst van landen die de meeste crypto’s gebruiken

India is de grootste cryptomarkt ter wereld en heeft de hoogste adoptiegraad onder de algemene bevolking Volgens de Chainalysis. Het is ook de op een na grootste cryptocurrency markt volgens de ruwe transactievolumes over de hele wereld.

Een ander interessant aspect is de Indiase benadering van het gebruik van cryptocurrency. In feite heeft het land een belasting van één procent van het bedrag op elke transactie die de gebruiker uitvoert.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.