Cryptodiefstal Verdubbelt in Eerste Helft van 2024

De waarde van gestolen cryptomunten is in de eerste zes maanden van 2024 meer dan verdubbeld tot 1,4 miljard dollar, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van blockchain-analysebedrijf TRM Labs.

Belangrijkste punten

  • De waarde van gestolen cryptomunten steeg tot 1,4 miljard dollar in de eerste helft van 2024.
  • Vijf grote aanvallen waren goed voor meer dan twee derde van alle gestolen cryptomunten.
  • De grootste diefstal vond plaats bij de Japanse cryptobeurs DMM Bitcoin, waarbij meer dan 300 miljoen dollar aan bitcoins werd gestolen.
  • Phishing-aanvallen waren de meest schadelijke vector, goed voor 497,7 miljoen dollar aan verliezen.
  • De waardestijging van cryptomunten zoals bitcoin, ether en solana heeft cryptodiensten aantrekkelijker gemaakt voor cybercriminelen.

Verdubbeling van Diefstal

In de eerste zes maanden van 2024 is de waarde van gestolen cryptomunten wereldwijd meer dan verdubbeld tot 1,4 miljard dollar, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van blockchain-analysebedrijf TRM Labs. De stijging wordt toegeschreven aan een klein aantal grote aanvallen en de stijgende prijzen van cryptomunten.

Grote Aanvallen

Vijf grote aanvallen waren dit jaar goed voor meer dan twee derde van alle gestolen cryptomunten. De grootste diefstal vond vorige maand plaats bij de Japanse cryptobeurs DMM Bitcoin, waarbij hackers meer dan 300 miljoen dollar aan bitcoins buitmaakten. Andere grote aanvallen betroffen voornamelijk phishing-aanvallen, die goed waren voor 497,7 miljoen dollar aan verliezen.

Waardestijging van Cryptomunten

De waardestijging van cryptomunten zoals bitcoin, ether en solana heeft cryptodiensten aantrekkelijker gemaakt als doelwit voor cybercriminelen. Ondanks de toename in diefstal ligt het buitgemaakte bedrag dit jaar nog aanzienlijk onder de bijna 2 miljard dollar die werd gestolen in de eerste zes maanden van 2022, het recordjaar voor cryptodiefstal.

Toekomstige Vooruitzichten

Hoewel er geen fundamentele veranderingen zijn waargenomen in de beveiliging van het cryptocurrency-ecosysteem, heeft de significante waardestijging van verschillende tokens cybercriminelen gemotiveerd om vaker aan te vallen. De prijzen van cryptomunten zijn over het algemeen hersteld van de dieptepunten die eind 2022 werden bereikt na de ineenstorting van de cryptobeurs FTX.

Conclusie

Cryptocurrency blijft een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen, vooral gezien de recente waardestijgingen. Het is essentieel voor cryptodiensten om hun beveiligingsmaatregelen te versterken om toekomstige aanvallen te voorkomen en de verliezen te minimaliseren.

Sources

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.

Geef een reactie