Cryptoeconoom voorspelt somber scenario voor Bitcoin

Volgens Lex Sokolin, de belangrijkste econoom van ConsenSys, is het gedoe nog niet voorbij voor Bitcoin. De inflatie blijft aanzienlijk hoger dan wat centrale banken hadden gehoopt. Bovendien blijven de rentetarieven van centrale banken stijgen, en Bitcoin heeft moeite om boven de huidige prijs te stijgen.

Wat is er precies aan de hand?

Uiteindelijk zoeken analisten naar data en informatie die wijzen op een mogelijke verandering in trends. Volgens Sokolin is er op dit moment echter geen duidelijk teken van een dergelijke verandering. “Ik zie geen drastische verschuiving in het marktregime. De inflatie blijft persistent en centrale banken zijn vastbesloten de rente te verhogen totdat deze afneemt. Hierdoor zullen tech-aandelen en crypto-assets rond de huidige niveaus blijven handelen”, aldus de analist.

Sokolin verwacht dat institutionele beleggers zullen wachten op meer duidelijkheid van wetgevers voordat ze gaan investeren. Momenteel staan veel crypto-bedrijven onder toezicht, vooral in de Verenigde Staten.

Denk bijvoorbeeld aan de aanvallen van de Securities and Exchange Commission (SEC) op Paxos vanwege de Binance USD-stablecoin en op Kraken vanwege hun staking-programma. Volgens Sokolin is het goede nieuws dat de meeste negatieve invloeden in 2022 al uit de markt zijn verdwenen (zoals FTX en Terra).

Positieve visie op Ethereum

Opvallend genoeg ziet Sokolin de komst van de Shanghai-upgrade juist als een positieve ontwikkeling voor de Ethereum koers. Momenteel is het nog niet mogelijk om Ethereum los te koppelen van de Proof-of-Stake blockchain.

Met de introductie van Shanghai zal dit echter wel mogelijk zijn. Op dit moment zit er ongeveer 28 miljard dollar aan Ether vast in de Proof-of-Stake blockchain. Je zou dus denken dat dit potentieel een negatieve invloed op de koers kan hebben.

Sokolin denkt hier echter anders over, met name op de lange termijn. Volgens de analist maakt dit het staken van Ethereum juist minder riskant. Investeerders kunnen namelijk op elk gewenst moment hun Ether vrijmaken en verkopen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.