Cryptomarkt bereidt zich voor op het aflopen van Bitcoin- en Ethereum-opties ter waarde van $4,6 miljard

De cryptomarkt maakt zich klaar voor één van de grootste maandelijkse afloopdata ooit, waarbij aanzienlijke aantallen Bitcoin- en Ethereum-opties aflopen.

Hierdoor voorspellen experts dat er de komende dagen aanzienlijke schommelingen op de markt zullen plaatsvinden. Deze periode van onzekerheid begint bij de maandelijkse afloopdatum op vrijdag en strekt zich uit tot aan het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve op 3 mei over het verhogen van de rentetarieven.

Terwijl de prijzen van Bitcoin en Ethereum onder druk staan door verkoopdruk, houden investeerders de markt nauwlettend in de gaten. Veel handelaren wachten op een doorbraak van de BTC-prijs boven de psychologische grens van $30.000 en een stijging van de ETH-prijs boven $2.000.

Grote posities in Bitcoin- en Ethereum-opties zullen aflopen

Op vrijdag 28 april zullen 105,8k BTC-opties aflopen met een totale waarde van $3,1 miljard. De verhouding tussen Puts en Calls is 0,86, waarbij 56.908 openstaande Call-opties en 48.894 openstaande Put-opties zijn. Het zogenaamde ‘maximale pijn’-punt bevindt zich op $27.000. Dit is het punt waarop de meeste bezitters van opties financiële verliezen zullen ervaren.

Daarnaast zullen 807,2k ETH-opties aflopen, met een totale nominale waarde van $1,55 miljard. De verhouding tussen Puts en Calls is 0,78, met 452.633 openstaande Call-opties en 354.620 openstaande Put-opties. Het ‘maximale pijn’-punt ligt op $1.800. Op dit moment wordt ETH verhandeld boven het niveau van $1.900.

Volatiliteit zal de markt beïnvloeden

In lijn met de voorgaande informatie blijft de opwaartse trend van de Bitcoin-prijs boven het 50-daags voortschrijdend gemiddelde, maar de volatiliteit zal druk uitoefenen op de markt. Het is naar verwachting dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente met nog eens 25 basispunten zal verhogen. Volgens gegevens van CME FedWatch is er een kans van 88,6% op een renteverhoging van 25 basispunten, terwijl de kans op onveranderde rentetarieven 11,4% bedraagt.

De Amerikaanse Dollar Index (DXY) toont redelijke sterkte en is met 0,17% gestegen tot 101,68. Het is waarschijnlijk dat de Bitcoin-prijs zal dalen als de DXY blijft stijgen tot het moment dat de Fed volgende week een beslissing neemt over de renteverhoging.

Tegelijkertijd zal ook de Ethereum-prijs onder druk komen te staan door verkoop van grote investeerders. Het handelsvolume van zowel Bitcoin als Ethereum is in de afgelopen 24 uur afgenomen, nu handelaren wachten op de volatiliteit die de komende dagen zal ontstaan.

Als BTC en ETH deze week positieve resultaten kunnen behalen, zullen handelaren optimistisch zijn. In dat geval is de kans groot dat Bitcoin zijn opwaartse trend zal hervatten.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.