Cryptomarkt daalt door afname in tech-aandelen

Het lijkt erop dat de opmars van Bitcoin tot stilstand komt. Op woensdag daalde de belangrijkste cryptocurrency, Bitcoin, met 2,5%, wat resulteerde in de eerste opeenvolgende neergang van dit jaar. Ook andere digitale munten zoals Ether (ETH) en Cardano (ADA) verloren aan waarde.

Technologieaandelen ondervinden moeilijke tijden

Deze neergang is niet geheel onverwacht. De koersen van cryptocurrencies blijven namelijk nauw verbonden met technologieaandelen, die de afgelopen dagen ook in waarde zijn gedaald.

De technologieaandelen begonnen te dalen toen bekend werd dat de vooruitzichten voor Microsoft slechter zijn dan verwacht. Vooral de verminderde vraag naar clouddiensten is slecht nieuws voor het bedrijf. Ondanks dit nieuws rapporteerde het technologiebedrijf verrassend sterke resultaten voor het laatste kwartaal.

Veel van de recente schommelingen op zowel de aandelenmarkt als de cryptomarkt worden toegeschreven aan handelaren die speculeren over mogelijke versoepelingen in het monetaire beleid door wereldwijde centrale banken, als onderdeel van de voortdurende strijd tegen inflatie. Als dit niet plaatsvindt, zouden de koersen verder kunnen dalen. Aan de andere kant zou een versoepeling juist kunnen leiden tot aanzienlijke koersstijgingen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.