Cryptomarkt verrast door dalingen in prijzen, greed neemt af

Als je al enige tijd betrokken bent bij de cryptowereld, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van de Angst en Hebzucht Index. Deze index gebruikt een reeks factoren om te bepalen of er momenteel meer angst of hebzucht heerst op de markt. Na een sterke stijging in hebzucht zien we nu dat de Angst en Hebzucht Index weer wat afneemt richting angst.

Hoogste punt sinds 2021

Ongeveer een week geleden bereikte de index een score van 68, wat het hoogste niveau was in 18 maanden tijd. Sinds de recordhoogte in november 2021 was de hebzucht niet zo hoog geweest als afgelopen week.

Ondertussen begint het momentum bij de bulls af te zwakken, daalt de Bitcoin-prijs wat en maakt de hebzucht weer plaats voor enige angst. Op dit moment staat de index op een score van 59.

Over het algemeen duidt een score boven de 50 op optimisme in de markt onder de huidige omstandigheden. Alles onder de 50 wijst op een periode van angst. Dit brengt ons weer op een cruciaal en uitdagend punt in de cyclus.

Voorlopig nog optimistisch

Op dit moment staat de score op 58, en over het algemeen is dat positief. Als er een nieuwe bullmarkt begint, maken we ons meestal pas zorgen als de index boven de 80 uitkomt. Zolang we daaronder blijven, is er geen sprake van overmatige hype en hebzucht.

Gedurende heel 2022 wees de index voortdurend op angst en extreme angst. Dit was begrijpelijk, omdat de Bitcoin-prijs dat jaar meer dan 50 procent van zijn waarde verloor en uiteindelijk in november 2022 op een dieptepunt van $15.500 uitkwam.

Op dit moment is de grootste angst uit de markt verdwenen en lijkt iedereen hersteld van de schok van de ineenstorting van FTX. Desalniettemin moeten we waakzaam blijven, want het is te vroeg om te denken dat we al uit het dal zijn. Dit blijkt ook uit de recente daling van de index in de afgelopen dagen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.