Cryptomarkt vertoont langzame groei, heeft Bitcoin zijn laagste punt bereikt?

Het lijkt er sterk op dat de wereld van cryptocurrency een voorzichtige opwaartse trend doormaakt. Na maandenlang volatiliteit is Bitcoin erin geslaagd om boven de $20.000 te blijven en ook Ethereum laat tekenen van herstel zien. Enkele analisten beginnen langzaam maar zeker weer vertrouwen te krijgen in de bodem van de markt.

Belangrijke maanden in het verschiet

Volgens Edward Moya, een senior marktanalist bij Oanda, zullen de komende twee maanden cruciaal zijn voor de crypto-industrie. “De komende twee maanden hebben het potentieel om ons uit het bereik van $17.500 tot $25.000 te duwen,” aldus Moya. Hij geeft echter niet duidelijk aan welke richting hij verwacht voor de koers. Desalniettemin merkt hij op dat het marktsentiment steeds positiever wordt.

“Minder activiteit op de optiemarkt wijst erop dat er minder vraag is naar bescherming tegen dalingen,” merkt Moya op over de optiemarkt. Wanneer minder mensen opties aanschaffen om zich te verzekeren tegen mogelijke dalingen, verbetert het sentiment op de markt. Langzaam maar zeker begint het optimisme weer toe te nemen en kleurt de markt groen.

Wat betreft Dogecoin kunnen we niet eens zeggen dat het langzaam gaat. In slechts 24 uur tijd heeft Doge al een winst van meer dan 20% geboekt. In de afgelopen zeven dagen is de koers zelfs met meer dan 140% gestegen. Dit zijn opmerkelijke cijfers voor een project dat ooit als een grap begon.

Traditionele markten sluiten in het rood

Zowel de Amerikaanse S&P 500 als de Nasdaq 100 zijn gisteren met verlies aan de week begonnen. Terwijl de S&P 500 een verlies van 0,75% moest incasseren, daalde de Nasdaq 100 zelfs met 1,22%. Vooral Meta, het bedrijf van Mark Zuckerberg dat sterk inzet op de Metaverse, had een slechte dag met een daling van 6,09%.

De olieprijs leed gisteren ook aanzienlijke verliezen, maar noteert vandaag alweer een stijging van 1,58%. Bovendien is goud dinsdag goed van start gegaan met een mooie stijging van 0,75%. De Amerikaanse dollar vertoont vandaag enige zwakte met een daling van 0,49% ten opzichte van de euro. Over het algemeen daalde de dollar-index met 0,54%.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.