Dagelijkse Bitcoin-transacties bereiken nieuw recordniveau

Hoewel de Bitcoin-koers momenteel niet op een punt staat waar je historische hoogtepunten zou verwachten, heeft het dagelijkse aantal transacties op het Bitcoin-netwerk toch een nieuwe piek bereikt. Dit is gemeten aan de hand van het gemiddelde aantal transacties over een periode van zeven dagen. De grotere interesse in transactieruimte op Bitcoin lijkt voornamelijk voort te komen uit Inscriptions.

Nieuw recordniveau van transacties

Volgens gegevens van The Block heeft het aantal dagelijkse transacties een nieuw hoogtepunt bereikt, met een totaal van 408.000 transacties. Dit overtreft het vorige record van iets meer dan 406.000 transacties. De Chinese verslaggever Colin Wu was er snel bij om te berichten over dit nieuwe record. Hij meldde zelfs dat het zevendaagse gemiddelde nu op 426.337 transacties ligt op basis van gegevens van Glassnode.

Duidelijk is in ieder geval dat het gebruik van Bitcoin toeneemt, wat onmiskenbaar gunstig is voor het netwerk. Dit zorgt er namelijk voor dat miners voldoende beloningen ontvangen om te kunnen blijven opereren en het netwerk veilig te houden, ondanks teleurstellende koersresultaten gedurende het afgelopen jaar.

Het aantal Ordinals Inscriptions op de Bitcoin-blockchain blijft groeien. Onlangs werd een nieuw record bereikt van meer dan 223.000 Inscriptions, zoals te zien is in de grafiek van Dune Analytics hierboven.

Veranderende perceptie van Bitcoin

De opkomst van Inscriptions heeft volgens sommigen invloed op het beeld dat de markt van Bitcoin heeft. Waar Bitcoin eerder werd beschouwd als een voltooid protocol zonder veel nieuwigheid, lijkt dat nu te veranderen. Dankzij Bitcoin Ordinals is het nu mogelijk om NFT’s op de blockchain uit te geven.

Dit wordt momenteel actief benut, aangezien sinds de lancering van het protocol op 21 januari 2023 de activiteit gestaag is toegenomen. Grayscale is van mening dat ordinals op de lange termijn een positieve impact kunnen hebben op het Bitcoin-netwerk door meer enthousiaste gebruikers en ontwikkelaars aan te trekken.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor ongeveer $29.200, met een stijging van bijna 77% in 2023 tot nu toe. Hoewel we mogelijk nog ver verwijderd zijn van de historische hoogtepunten, lijkt ook de lokale bodem van $15.500 steeds verder achter ons te liggen.

Het is lastig te zeggen of de bearmarkt voor Bitcoin volledig voorbij is, zeker gezien de huidige macro-economische omstandigheden. Desondanks lijkt het erop dat het ergste achter de rug is.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.