Dan Tapiero voorziet dat Bitcoin een marktkapitalisatie van 10 biljoen dollar kan bereiken

Dan Tapiero heeft zijn positieve kijk op Bitcoin geuit. Tapiero voorspelt dat de totale waarde van de meest prominente cryptocurrency zelfs 14 cijfers zou kunnen bereiken. Met deze voorspelling benadrukt Tapiero zijn overtuiging dat Bitcoin nog lang niet op zijn hoogtepunt is en dat er aanzienlijke groeipotentie is voor deze digitale munteenheid.

Een waarde van een half miljoen dollar per Bitcoin

In een gesprek met Anthony Pompliano heeft Tapiero zijn optimisme omtrent Bitcoin gedeeld en voorspelt hij dat de totale marktwaarde van de leidende cryptocurrency maar liefst 14 cijfers kan bereiken. “Ergens tussen de 5 en 8 biljoen dollar. Denk ik dat het zelfs 10 biljoen dollar kan bereiken? Zeker weten, absoluut. Een waarde van 10 biljoen dollar is absoluut haalbaar,” aldus de macro-econoom en fondsbeheerder. Volgens Tapiero zal Bitcoin onder de huidige wereldwijde economische omstandigheden naar alle waarschijnlijkheid een waarde van een half miljoen dollar kunnen bereiken. “Ik zeg al een tijdje hetzelfde en ik denk dat een prijs tussen de 300.000 en 500.000 dollar realistisch is, gezien de waarde van andere activa in de wereld.” Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor 30.472 dollar.

Tapiero verwacht tevens dat de totale marktwaarde van alle cryptocurrencies met meer dan 600% zal toenemen vanaf de huidige niveaus. “Ik denk dat de totale markt veel hoger kan gaan dan 10 biljoen dollar, omdat het alles omvat, nietwaar? Het gaat niet alleen om geld, waardeopslag, programmeerbare contracten, DeFi, NFT’s, stablecoins, het omvat alles.”

Wie is Dan Tapiero?

Dan Tapiero is een macro-investeerder en de oprichter van 10T Holdings, met meer dan 25 jaar ervaring in beleggen, en heeft gewerkt bij bedrijven zoals Goldman Sachs, JPMorgan en Tiger Management. Hij staat bekend als een expert in macro-economie en een opvallende stem binnen de crypto-industrie, waarin hij Bitcoin aanprijst als een alternatief voor traditionele valuta en een veilige waardeopslag. Tapiero verschijnt regelmatig in diverse mediaprogramma’s om zijn visie op de wereldeconomie, financiële markten en beleggingsstrategieën te delen. Opmerkelijk is ook zijn vroege investering in Bitcoin en andere cryptovaluta, wat hem een prominente positie binnen de crypto-industrie heeft opgeleverd. Bovendien is hij medeoprichter van Gold Bullion International, dat een van ‘s werelds grootste bewaarders van edelmetalen is geworden. Dankzij zijn achtergrond in macro-economie en uitgebreide beleggingservaring heeft Tapiero bewezen een expert te zijn in zijn vakgebied en een belangrijke speler binnen de financiële wereld.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.