Dave the Wave: ‘Bitcoin kan in 2024 stijgen naar 180.000 dollar’

Een bekende handelaar die correct voorspelde dat Bitcoin in 2023 zou stijgen, deelt nu zijn verwachtingen voor de volgende periode van prijsstijging. Het gaat om de anonieme handelaar Dave the Wave, die te gast was bij Wealth99 en daar aangaf dat Bitcoin mogelijk in het komende jaar een waarde van 180.000 dollar zou kunnen bereiken.

Hoe komt Dave the Wave tot deze voorspelling?

Dave the Wave baseert zijn voorspelling op zijn model van logaritmische groeicurves. Dit model analyseert de langetermijnkoersbewegingen van Bitcoin en tracht daarmee de hoogtepunten en dieptepunten van meerjarige cycli te voorspellen.

“Traditioneel gezien is december een sterke maand voor Bitcoin, daarom verwachten we de piek aan het einde van 2024. Wat betreft de prijs, ik kan het niet met zekerheid zeggen. Als de koers de bovenkant van het kanaal bereikt, wat de vorige keer niet lukte, dan denk ik aan 180.000 dollar”, aldus Dave the Wave.

Vanaf het laagste punt gemeten zou dit een stijging van meer dan 1.000 procent betekenen. “Realistisch gezien, als iemand op dit moment instapt in de ‘koopzone’, dan zou dat nog steeds een rendement van 7x opleveren. Dat is behoorlijk indrukwekkend”, voegt de analist eraan toe.

Dave richt zich op de langetermijnontwikkeling

Verder legt Dave the Wave in het interview met Wealth99 uit dat hij geen handelaar is die zich bezighoudt met korte termijn koersbewegingen. Hij focust zich doorgaans niet op de snelle schommelingen van Bitcoin, maar heeft vooral oog voor de lange termijn.

Op dit moment begint Bitcoin alweer boven de “koopzone” in zijn grafiek uit te stijgen. “Ik wil alleen nog benadrukken dat ik kan speculeren over de richting van de koers. Ik ben er echter zekerder van dat de koers binnen dit kanaal blijft, zonder specifieke prijsniveaus te noemen”, aldus Dave the Wave.

Eind 2022 werd Dave the Wave positiever gestemd, nadat volgens hem een “historische” indicator eindelijk een positief signaal gaf. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor 28.500 dollar en laat de digitale munt een aanzienlijke stijging zien bij de opening van de dag.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.