David Marcus: Crypto-winter duurt langer dan 2023

David Marcus, een bekend figuur in de wereld van cryptocurrencies en de CEO van Lightspark, heeft verklaard dat het herstel van Bitcoin (BTC) en de crypto-industrie tot minstens 2024 zal duren om te herstellen van de schade veroorzaakt door malafide actoren.

Herstel van de cryptomarkt vergt enkele jaren

Marcus heeft een blogpost gepubliceerd waarin hij de optimistische vooruitzichten voor Bitcoin-enthousiastelingen tempert voor de komende jaren.

De reeds relatief lage cryptoprijzen, samen met de terugslag na de FTX-gebeurtenis, hebben het sentiment en de algehele prijsprestaties van crypto weinig goeds gedaan. Volgens Marcus zijn er talloze slechte spelers die verantwoording moeten afleggen en hun sporen zullen tot na 2023 in de crypto-industrie blijven hangen.

Marcus voorspelt dat we de huidige crypto-winter in 2023 niet zullen ontstijgen en misschien zelfs niet in 2024. Hij verklaarde:

Het zal enkele jaren duren voordat de markt volledig herstelt van het wangedrag van gewetenloze actoren en wanneer er verantwoordelijke regelgeving van kracht wordt. Ook het herstel van het consumentenvertrouwen vergt enige tijd, maar ik ben ervan overtuigd dat dit uiteindelijk zal gebeuren. Op de lange termijn kan dit een gunstige reset zijn voor legitieme spelers in de branche.

Sterkere markt na herstel

Zelfs als het herstel van de cryptomarkt langer duurt dan Marcus aanvankelijk voorspelt, gelooft hij dat er een nieuwe en sterkere markt zal ontstaan zodra dit herstel plaatsvindt. Marcus merkte op:

In de wereld van crypto zal hebzucht plaatsmaken voor praktische toepassingen. De tijd van het creëren van waardeloze tokens en het verdienen van enorme sommen geld is voorbij. De fase van echte waardecreatie en het oplossen van echte problemen is aangebroken.

Desondanks haalde Marcus enkele historische patronen aan waar Bitcoin zich aan heeft gehouden. Een daarvan is het vierjarige halveringspatroon, dat in bepaalde jaren groeicycli lijkt te stimuleren. Dit patroon kan echter ook uitdagingen met zich meebrengen.

De volgende BTC-halvering staat gepland voor 2024. Dit betekent dat elk bevestigd BTC-blok een kleinere beloning in Bitcoin zal ontvangen. Sommigen voorspellen een opwaartse trend in het tweede kwartaal van 2023 vanwege deze halvering, maar dit is verre van zeker. Niettemin zou het voor een positieve wending kunnen zorgen.

Meer spelers kiezen voor de lange termijn

Marcus staat niet alleen in zijn langetermijnvisie. Verscheidene grote spelers hebben al gekozen voor een strategie op de lange termijn, waaronder investeringsmaatschappij ARK Invest.

Het blijft echter speculeren over de prijsontwikkeling in de komende jaren. Voorspellingen variëren sterk. Terwijl sommigen denken dat de bodem is bereikt, zijn anderen van mening dat Bitcoin nog kan dalen naar $10.000 of zelfs lager. Toch lijkt er wel overeenstemming te zijn dat op de lange termijn de meesten het eens zijn. Uiteindelijk blijft het afwachten hoe de cryptoprijzen zich de komende jaren zullen gedragen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.