David Puell: “Vereisten voor het starten van een nieuwe Bitcoin bullmarkt”

Volgens analist David Puell is er nog één on-chain indicator nodig voordat Bitcoin de traditionele bullmarkt kan beginnen. In een tweet van 17 december meldt Puell dat het einde van de bear-markt eindelijk in zicht is.

Om een bullmarkt te creëren zijn er drie factoren on-chain nodig: 1. Gedrag van langetermijninvesteerders die vasthouden. 2. Pijnlijke verliezen van kortetermijnspeculanten. 3. Netwerkactiviteit in het algemeen. Ik zie persoonlijk 1 en 2, maar 3 valt nog tegen. – David Puell (@dpuellARK) 17 december 2022

Waar richt Puell zich op?

Volgens Puell zijn er al twee positieve aspecten voor Bitcoin. Allereerst zijn langetermijnhouders niet van plan hun Bitcoin te verkopen, ondanks dat we 70% verwijderd zijn van de all-time high. Ten tweede zijn de meeste “speculanten” of “toeristen” nu verdwenen. Dit zijn houders die snel rijk hopen te worden. Volgens Puell zijn ze nu verdwenen.

Het enige wat nog ontbreekt voor een bullmarkt is een toename in netwerkactiviteit volgens Puell. “Voor een bullmarkt zijn er on-chain drie factoren nodig. Ten eerste het juiste gedrag van langetermijninvesteerders. Ten tweede zijn pijnlijke verliezen van kortetermijnspeculanten nodig, en ten derde moet de netwerkactiviteit toenemen”, vat Puell samen.

“Ik zie persoonlijk de eerste twee vereisten, maar de derde vereiste is nog niet sterk aanwezig. We moeten dus nog even wachten voordat de Bitcoin-koers stijgt, zoals Puell’s analyse suggereert.”

Bitcoin gedraagt zich niet anders

Een andere analist, Dilution-proof, bekijkt het anders. Die besloot de huidige bear-markt te vergelijken met eerdere periodes. Dit werd gedaan aan de hand van de Market-Value-to-Realized-Value Temperature (MVRVT). Wat opvalt bij het bekijken van de onderstaande afbeelding, is dat de koers zich niet anders gedraagt dan in voorgaande jaren. Sterker nog, Bitcoin lijkt de vorige cycli bijna exact te kopiëren.

In dit opzicht lijkt het alsof we ons geen zorgen hoeven te maken. Bitcoin vormt een klassiek bodempatroon. “Bitcoin gedraagt zich zoals het normaal gesproken doet in dit stadium van de cyclus”, zegt Dilution-proof. Het is inderdaad moeilijk te ontkennen dat de huidige cyclus sterk lijkt op die van voorgaande jaren.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.