DBS, de grootste bank van Zuidoost-Azië lanceert een Crypto-Exchange

DBS, de grootste commerciële Singaporese bank in Zuidoost-Azië, heeft officieel de lancering aangekondigd van verschillende crypto-diensten, waaronder een crypto-exchange. De bank gaat een digitale beurs lanceren genaamd DBS Digital Exchange in samenwerking met de beurs van Singapore (SGX). SGX of Singapore Exchange Limited levert verschillende diensten en is de grootste derivaten-en activabeurs van het land. DBS Digital Exchange zal volgende week gelanceerd worden en is alleen doordeweeks geopend van negen uur tot zestien uur.

DBS staat voor Development Bank of Singapore. De DBS Digital Exchange heeft al de goedkeuring gekregen van de belangrijkste financiële toezichthouder in Singapore, de Monetary Authority of Singapore (MAS). Het crypto-platform van DBS zal vier fiat valuta’s en vier cryptocurrencies ondersteunen waaronder Bitcoin.

“Om Singapore nog competitiever te maken als mondiaal financieel centrum, moeten we ons voorbereiden op de algemene acceptatie van digitale activa en valutahandel.” Zei, Piyush Gupta, de CEO van DBS Groep.

DBS Bank

DBS Bank Ltd is een Singaporese multinationale bank- en financiële dienstverlener met hoofdkantoor in Marina Bay, Singapore. De bank werd in 1968 opgericht en is één van de grootste banken met meer dan 250 finalen. DBS Bank heeft meer dan vijftienduizend medewerkers in dienst, die meer dan dertig nationaliteiten vertegenwoordigen.

DBS Bank heeft vestigingen en kantoren in Hongkong, Japan, Zuid-Korea, Taiwan, de Filippijnen, Myanmar, China, Thailand, Vietnam, Indonesië, India, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Bitcoin in Singapore

De nieuwe dienst van de bank is alleen toegankelijk voor institutionele en geaccrediteerde beleggers die in de belangrijkste cryptocurrencies kunnen handelen waaronder in Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP) en Ethereum (ETH). De cryptocurrencies kunnen tegen 4 fiat valuta’s verhandeld worden: de Singaporese dollar, de Amerikaanse dollar, de Hongkongse dollar en de Japanse yen.

De crypto-exchange van de bank stelt zowel kleine en middelgrote ondernemingen en grote bedrijven ook in staat om Security Token Offerings (beveiligingstokens) te ondersteunen, evenals Digital Custody Oplossingen een institutionele bewaaroplossing die afgestemd is op de bewaring van digitale activa.

De lancering van de crypto-diensten van DBS kwam niet als een verrassing aangezien de bank per ongeluk een aantal weken gelden informatie over haar aanstaande crypto-exchange op haar website publiceerde, die de bank dezelfde dag nog snel verwijderde van haar website.

Singapore begint steeds populairder te worden voor institutionele handel in cryptovaluta. De lancering van DBS Digital Exchange volgt op een soortgelijke aankondiging van Standard Chartered Bank, die onlangs aankondigde dat het volgend jaar ook een crypto custody service (opslagdienst) voor institutionele beleggers lanceert. Bovendien is één na grootste bank van Spanje, BBVA, ook van plan om via haar dochtermaatschappij in Zwitserland te beginnen met het aanbieden van de bitcoin-diensten en custody oplossingen.

Verschillende banken zijn wereldwijd bezig met diensten voor en rondom crypto. De Nederlandse bank ING gaat ook wellicht binnenkort een custody service lanceren. Zo kunnen Nederlandse banken ook crypto gaan bewaren voor hun klanten.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.