DBS Bank: Toename van 80% in Bitcoin-handel op institutioneel platform

In een recente aankondiging heeft de Singaporese DBS Bank gemeld dat de hoeveelheid verhandelde Bitcoin op hun DDEx exchange is gestegen met 80% van 2022 tot 2023. Ook voor Ethereum is er een toename van 65% waargenomen. Wat dit beursplatform bijzonder maakt, is dat het exclusief toegankelijk is voor institutionele investeerders en niet voor het algemene publiek.

Handelswaarde blijft constant

De totale handelswaarde in Amerikaanse dollars op het platform is gelijk gebleven in 2022. Dit komt doordat de Bitcoin-prijs in 2022 met ongeveer 65% is gedaald. Het jaar begon op $46.000 en eindigde rond $16.500. DDEx meldt echter dat het aantal gebruikers in 2022 is verdubbeld, ondanks de tegenvallende koersresultaten.

Op dit moment zijn er bijna 1.200 geregistreerde deelnemers op het beursplatform van DBS Bank. Vorig jaar waren er plannen om DDEx ook open te stellen voor het algemene publiek, maar deze plannen werden in april 2022 geannuleerd vanwege het juridische klimaat in Singapore, dat het moeilijk maakte om voor het grote publiek toegankelijk te zijn.

Aanzienlijk handelsvolume

Lionel Lim, CEO van DDEx, deelde in een interview met CoinDesk in februari 2022 dat het handelsvolume op de exchange in 2021 $819 miljoen bedroeg. Dit is een aanzienlijke prestatie voor een beursplatform met destijds slechts 600 deelnemers. Dit betekent dat elke deelnemer een handelsvolume van minstens $1 miljoen had. De gebruikers op dit platform zijn dus zeker ervaren handelaren.

DBS heeft plannen om zijn activiteiten uit te breiden naar Hong Kong, maar wacht eerst op het nieuwe crypto-regelgevingskader voordat ze die stap zetten. Deze nieuwe regels zouden het gemakkelijker moeten maken voor partijen om zich in Hong Kong te vestigen. Onlangs heeft DBS ook het aanbod op de beurs uitgebreid met Polkadot (DOT) en Cardano (ADA).

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.