De Bitcoin-aankoop van MicroStrategy verdeelt de gemeenschap

Het softwarebedrijf MicroStrategy heeft opnieuw Bitcoin uit de markt verworven. Michael Saylor, de CEO van het bedrijf, heeft via een recente tweet aangekondigd dat ze ongeveer 2.500 extra Bitcoin hebben gekocht. Hierdoor heeft MicroStrategy nu een totaal van 132.500 Bitcoin in bezit, waarvoor ze meer dan 4 miljard dollar hebben betaald.

Aanzienlijk virtueel verlies

Helaas is de waarde van die 4 miljard dollar nu aanzienlijk verminderd. Op dit moment zijn de betreffende Bitcoin nog ongeveer 2,1 miljard dollar waard. Ondanks dit grote verlies is MicroStrategy niet van plan om hun strategie te wijzigen. Ze blijven doorgaan met het kopen van Bitcoin en behouden hun geloof in de toekomst van digitale valuta. Tegelijkertijd is er ook geen weg meer terug op dit moment.

Michael Saylor, je bent een rockster. Jouw missie, Jim alias Michael Saylor, als je ervoor kiest om het te accepteren, is om de onbankierbare mensen over de hele wereld te helpen. — The Young Gentleman (@YoungGentleman) 28 december 2022

Volledige inzet op Bitcoin

Als MicroStrategy nu zou besluiten te verkopen, zou dit de koers doen instorten en waarschijnlijk ook het einde betekenen voor hen. Op dit moment is het dus een alles-of-niets benadering en hangt de toekomst van het bedrijf volledig af van de toekomst van Bitcoin. Sommige leden van de gemeenschap prijzen Saylor als een “rockster”, terwijl anderen minder tevreden zijn met de keuzes van de CEO van het beursgenoteerde bedrijf.

Gemengde reacties

Het opvallende is dat niet iedereen binnen de Bitcoin-gemeenschap blij is met Michael Saylor. Sommigen zijn van mening dat het problematisch is als één enkele entiteit zoveel Bitcoin bezit. MicroStrategy bezit momenteel meer dan 132.500 Bitcoin, wat ongeveer 0,63 procent vertegenwoordigt van het totale aanbod van 21 miljoen Bitcoin. Als deze trend doorzet, zou het bedrijf uiteindelijk zelfs 1 procent van alle Bitcoin kunnen bezitten.

Hiervoor moet echter nog aanzienlijk meer worden gekocht. Om dit te bereiken, heeft MicroStrategy nog 77.500 Bitcoin nodig. Tegen de huidige koersen zou dit ongeveer 1,285 miljard dollar kosten. Het is echter twijfelachtig of MicroStrategy erin zal slagen zoveel kapitaal uit de markt te halen in de huidige situatie. Aan de andere kant zijn er al eerder onverwachte ontwikkelingen voorgekomen in de wereld van Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.