De Bitcoin koerst momenteel lager dan de Realized Price van 21.000 dollar, maar hoe lang zal dit nog aanhouden?

Voor hoelang blijft de Bitcoin koers onder de Realized Price van 21.000 dollar handelen?
In de afgelopen tijd is de Bitcoin koers voortdurend onder de Realized Price gebleven, maar de vraag is hoelang deze situatie zal voortduren. Dit is namelijk een zeldzame gebeurtenis in de geschiedenis van Bitcoin. Op dit moment bedraagt de Realized Price ongeveer 21.000 dollar, terwijl de koers van Bitcoin zelf rond de 19.000 dollar ligt.

Wat wordt bedoeld met “Realized Price”?

De Realized Price is simpelweg het gemiddelde tarief waartegen alle Bitcoin voor het laatst van eigenaar zijn gewisseld op de blockchain. Als je bijvoorbeeld vandaag 10 Bitcoin koopt voor 19.000 dollar per stuk, wordt die prijs geregistreerd voor die 10 Bitcoin. Zo ontstaat er een interessant gemiddelde dat in de loop der jaren een belangrijk steunpunt in de koersgrafiek is gebleken.

Het is niet vaak voorgekomen in de geschiedenis van Bitcoin dat de feitelijke koers onder de Realized Price lag, maar nu bevinden we ons opnieuw in zo’n periode. Dit gebeurt meestal aan het einde van een bear market, wanneer Bitcoin een bodem probeert te vinden. Waar die bodem precies ligt, is onduidelijk, maar op dit moment lijkt de koers van juni 2022 op 17.600 dollar de bodem van deze bear market te zijn.

Is de bodem al bereikt?

Volgens deze on-chain indicator bevinden we ons in principe op of rond de bodem. Het is ook interessant om te kijken naar specifieke groepen Bitcoin-houders om te zien of zij een andere Realized Price hebben. Dit geldt bijvoorbeeld voor entiteiten met 100 tot 1.000 Bitcoin. Deze groep rijkere Bitcoin-bezitters heeft gemiddeld 24.000 dollar per Bitcoin betaald, wat aanzienlijk hoger is dan de huidige Bitcoin koers.

Het feit dat grote spelers hebben gekocht boven de huidige koers is over het algemeen positief. Als we naar de volledige koersgeschiedenis van Bitcoin kijken, zien we dat dit zelden voorkomt en meestal snel wordt “opgelost” voor deze welgestelde individuen. Wat nu echter anders is, is dat Bitcoin voor het eerst te maken heeft met een mondiale recessie, wat voor aanzienlijke schommelingen kan zorgen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.