De crypto stad “Akon City” krijgt 6 miljard aan investeringen

De wereldberoemde r&b zanger Akon gaat zijn eigen stad in Senegal bouwen. Akon City wordt een “futuristische cryptovaluta stad” die uitsluitend gebruik zal maken van de Akoin cryptocurrency. Akon City heeft recentelijk een contract van zes miljard dollar overhandigd aan een Amerikaans ingenieursbedrijf KE International dat binnenkort zal starten met de bouw van de stad.

Akon City

Verschillende fasen

Akon City zal worden gebouwd in een aantal verschillende fasen. Fase één omvat de bouw van wegen, een ziekenhuis, een politiebureau, een winkelcentrum, hotels, woningen, zonnecentrales, afvalvoorzieningen en scholen. Hierna zullen ook nog parken worden gebouwd, net zoals universiteiten, een station en een industrieel complex.

De eerste fase van de bouw loopt tot 2024 en de tweede fase zal vervolgens lopen van 2024 tot 2029. Voor de eerste en de twee bouwfase heeft KE International een bedrag van vier miljard dollar van investeerders ter beschikking gesteld. De in Dubai gevestigde Bakri & Associates Development Consultants zal de leiding nemen over de architectuurontwerpen van Akon City onder begeleiding van KE International.

Akon is een crypto-fan

Akon, wiens volledige naam Aliaume Damala Badara Akon Thiam is, is een beroemde r&b zanger, songwriter, acteur en platenproducent. Hij heeft wereldwijd meer dan vijfendertig miljoen albums verkocht en kreeg vijf Grammy-nominaties voor nummers als: “I Wanna Lobe You, Konvicted, Bartender, Smack That en The Sweet Escape”.

Naast het produceren en schrijven van muziek, zet de zanger zicht ook in voor goede doelen. Zo heeft Akon verschillende projecten opgezet, waaronder “Akon Lighting Africa”, een bedrijf dat achttien Afrikaanse landen van zonne-energie voorziet. Akon is al jaren een crypto-fan hij investeerde al in 2014 in Bitcoin. Hij kwam op het idee om Akon City te bouwen nadat hij verbaasd was dat hij CFA-franken in Parijs niet kon omwisselen.    

Akon City en Akoin Crypto

Akon City zal worden gevestigd in de buurt van Mbodième, wat een klein kustdorpje in het westen van Senegal, West-Afrika. De plaats ligt op minder dan een uur rijden ten zuiden van de nieuwe internationale luchthaven ‘Blaise Diagne’ in Dakar.

Akon City wil een toeristische stad zijn met een op cryptografie gebaseerde economie en is van plan om tegen 2030 parken, universiteiten, scholen, een stadion, hotels en een volledige industrieel complex te hebben gebouwd. In 2018 kondigde Akon voor het eerst zijn plannen aan om Akon City te bouwen en bevestigde toen dat hij samen met de Senegalese regering aan het project werkte.

De stad is van plan om uitsluitend gebruik te maken van de Akoin cryptocurrency. Het cryptovaluta project wordt beschreven als een stabelcoin die ontwikkeld is op het betalingsnetwerk van Stellar (XLM) en is ontworpen om entrepreneurs in verschillende ontwikkelingslanden te stimuleren. De Akoin token is bedoeld om entrepreneurs te helpen hun ondernemingen te financieren. Voor het opzetten van de Akoin kreeg Akon de “Innovator of the Year” prijs uitgereikt door Black Entreprise Magazine (een black-owed multimediabedrijf).

De president en medeoprichter van Akon City, Jon Kara zei dat de token begin volgende maand gelanceerd zou worden en dat het uiteindelijk over het hele Afrikaanse continent en daarbuiten gebruikt zal worden.

Naar verluidt zal de Akoin cryptocurrency ook worden gebruikt in Mwale Medical and Technology City (MMTC), een groene stad in West-Kenia, die ook door KE International gebouwd is. De stabelcoin krijgt hierdoor een enorme boost in gebruikers en adoptie.

Akoin Currency

De toekomst van Akon City

Akon hoopt dat zijn Akoin cryptocurrency in heel Afrika zal worden gebruikt. Afrika is een land waar een aanzienlijk deel van de bevolking nog steeds niet aangesloten is bij een bank, maar waar wel steeds meer mensen een smartphone bezit.

Als Akon City een groot succes wordt, is het te verwachten dat Akoin een hoofdrol zal spelen in heel Afrika en misschien wel als marktleider zal opereren. 

De Akoin token heeft meerdere usercases waar de token en Blockchain voor gebruikt kunnen worden. Een voorbeeld hiervan zijn rechten op grondbezit, gezondheidszorg, crowdfunding en zonne-energie allemaal met een focus op ontwikkelingslanden zoals Afrika.  

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.