De crypto-wereldbank kampt met ernstige problemen

De situatie voor Silvergate Bank, de vooraanstaande bank in de crypto-industrie, verslechtert aanzienlijk. Het Ark Invest-fonds van Cathie Wood verkoopt in grote mate aandelen van de bank, en tot overmaat van ramp heeft Moody’s ook de beoordeling van de bank verlaagd.

Verkoop van aandelen

Ark Invest, het investeringsbedrijf van Cathie Wood, heeft meer dan 400.000 aandelen van het moederbedrijf van Silvergate Bank verkocht. Deze verkoop leverde 4,3 miljoen dollar op, waardoor Ark Invest nog slechts 4.000 aandelen in bezit heeft. Het is duidelijk dat de bank in zwaar weer verkeert, aangezien de aandelen in een jaar tijd bijna 90 procent van hun waarde hebben verloren. Hiermee heeft de bank slechter gepresteerd dan Bitcoin.

Reactie van Moody’s Investor Service

Moody’s Investor Service heeft ook gereageerd op de situatie bij de bank door de beoordelingen van Silvergate Bank aanzienlijk te verlagen. Volgens Moody’s zijn de klanttegoeden bij Silvergate niet erg veilig en zijn de obligaties van zowel de bank als Silvergate Capital niet van waarde.

Problemen bij de bank?

Moody’s heeft een verklaring gegeven voor het verlagen van de beoordeling van de bank. De verminderde stortingen bij de bank, verliezen op de verkoop van effecten en het noodzakelijke personeelsontslag worden als zorgwekkend beschouwd. “Hoewel de bank voldoende liquiditeit en kapitaal heeft, zou een aanhoudende grote uitstroom van tegoeden een negatieve invloed kunnen hebben op de financiële gezondheid van de bank”, aldus Sadia Nabi, vice-president bij Moody’s.

“Moody’s verlaagt de langetermijndepositobeoordeling van Silvergate Bank naar Ba1, met een negatieve outlook” @MoodysInvSvc $SI— Richard Christopher Whalen (@rcwhalen) 6 januari 2023

Verlies van 718 miljoen dollar door Silvergate Bank was het gevolg van het liquideren van schuldpapieren om 8,1 miljard dollar aan opnames te dekken. Daarnaast heeft de bank 40 procent van zijn personeel moeten ontslaan, wat neerkomt op ongeveer 200 medewerkers. Bovendien is het aantal crypto-gerelateerde stortingen op het platform in het vierde kwartaal van 2022 met 68 procent gedaald. De bank staat verder onder druk vanwege het faciliteren van transacties tussen FTX en zijn zusterbedrijf Alameda Research.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.