De cryptomarkt zal naar verwachting in het tweede of derde kwartaal van 2023 een bodem bereiken

Volgens Brent Xu, de oprichter en CEO van het cross-chain DeFi platform Umee, staat 2023 ons een uitdagend jaar te wachten. Xu benadrukt dat er momenteel weinig positieve signalen zijn. Hij voorspelt dat de markten naar verwachting stabiliteit zullen vinden rond het tweede of derde kwartaal van 2023. Het negatieve sentiment zal naar verwachting nog zes tot 12 maanden aanhouden, mogelijk zelfs tot 18 maanden, aldus Xu.

Xu’s uitspraken zijn echter niet helemaal helder. Aanvankelijk geeft hij aan dat een bodem wordt verwacht in het tweede of derde kwartaal van 2023, maar later suggereert hij dat het positieve sentiment mogelijk 12 tot 18 maanden op zich kan laten wachten na het bereiken van de bodem. Mogelijk keert het positieve sentiment snel terug nadat de markt stabiliteit heeft gevonden. Het is ook mogelijk dat hij met “positief sentiment” doelt op een periode van stijgende prijzen, oftewel een bullmarkt.

Dit idee zou kunnen kloppen, gezien de aanstaande Bitcoin-halvering gepland staat voor april 2024. Het is mogelijk dat Bitcoin rond dat tijdstip weer enige positieve koersbewegingen laat zien. Traditioneel vertoont de koers vaak enige stijging in de aanloop naar een halvering, omdat de aandacht dan op dat evenement gericht is.

Ondertussen bevindt Solana zich in een neerwaartse trend, terwijl Bitcoin en Ethereum ook uitdagende tijden doormaken. In de afgelopen zeven dagen heeft Solana 22,20% van zijn waarde verloren, en in de afgelopen 24 uur is er een daling van 5,54% opgetekend. Dit heeft geresulteerd in een huidige koers van $9,44 en een marktkapitalisatie van $3,47 miljard voor het project.

Over het geheel genomen is dit een periode van beperkte volatiliteit. De koersen van Bitcoin en Ethereum blijven gedurende een aanzienlijke periode redelijk stabiel. Hoewel dit snel kan veranderen, lijkt de markt momenteel in een soort stilstand te verkeren.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.