De moeilijkheidsgraad van het delven van Bitcoin stijgt met 3%

Ondanks dat de prijs van Bitcoin rond de 19 duizend dollar blijft, blijven de complexiteit van het delven en de hash-snelheid van Bitcoin nieuwe records bereiken.

Toenemende concurrentie tussen Bitcoin-delvers

De concurrentiestrijd tussen Bitcoin-delvers heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Op zondag steeg de moeilijkheidsgraad van het delven van Bitcoin met 3,44%, wat resulteerde in een nieuw record van 36,835 biljoen hashes.

Hoewel deze stijging niet zo opvallend is als de bijna 14% stijging eerder deze maand, betekent dit nog steeds dat delvers meer druk ervaren terwijl hun inkomsten gelijk blijven.

De moeilijkheidsgraad van het delven meet de rekenkracht die nodig is om Bitcoin-transacties te verifiëren. Het meet ook hoe uitdagend het is om nieuwe blokken te ontdekken en beloningen te verdienen.

De moeilijkheidsgraad van het netwerk wordt ongeveer elke twee weken aangepast om de mate van concurrentie tussen delvers weer te geven. Een lagere moeilijkheidsgraad duidt op verminderde concurrentie en vice versa.

Tegelijkertijd bedraagt de gemiddelde hash-snelheid van Bitcoin, wat de rekenkracht van het netwerk aangeeft om transacties te verwerken, 263 EH/s. Gisteren stond de hash-snelheid nog op 258 EH/s, wat aangeeft dat er meer machines worden ingezet.

Uitdagingen voor Bitcoin

De recente stijging in de moeilijkheidsgraad voor het delven van Bitcoin komt op een moment dat de prijs al enkele weken rond de 19 duizend dollar schommelt. Op dit moment wordt 1 Bitcoin verhandeld rond de 19.426 dollar. Dit houdt in dat de prijs vandaag met 1,4 procent is gestegen.

De stijging van de moeilijkheidsgraad terwijl de prijs stabiel blijft, is geen goed nieuws voor delvers. Hierdoor zijn ze genoodzaakt meer Bitcoin te verkopen om hun afnemende winst te compenseren.

Volgens een recent rapport van intoTheBlock is de hoeveelheid Bitcoin die door mijnbouwbedrijven in hun reserves wordt gehouden deze maand gedaald tot 1,91 miljoen Bitcoin. Zulke dieptepunten zijn sinds februari 2010, toen het netwerk iets meer dan een jaar oud was, niet meer waargenomen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.