De Square Cash App kan Bitcoin aankopen automatisch uitvoeren

Met de Cash App van het betalingsbedrijf Square kunnen gebruikers vanaf nu automatische Bitcoin aankopen (BTC) plannen op specifieke tijdstippen, inclusief dagelijkse, wekelijkse of tweewekelijkse opties.

Jack Dorsey, CEO van Square en Twitter, liet een screenshot op twitter zien van hoe deze nieuwe functie in zijn werking gaat. Consumenten kunnen vanaf nu geautomatiseerde aankopen doen in satoshi’s, de kleinste transactie-eenheid ter waarde van 0,00000001 procent van een Bitcoin.

Met de app kunnen gebruikers aandelen en Bitcoin kopen met behulp van de “Auto Invest functie”. De minimale aankooplimiet is tien dollar. De Cash App toont Bitcoin-eenheden in satoshis in plaats van alleen maar in Bitcoin, zodat het gemakkelijker is voor gebruikers om in kleinere bedragen te handelen.

Cash App heeft een nieuwe optie “Auto Invest” genaamd en is gebaseerd op het concept van dollar-cost averaging. Dollar cost averaging (dca) is een beleggings tactiek waarmee het marktrisico beperkt wordt door het systematisch aankopen, van in dit geval crypto, met eenzelfde bedrag over regelmatige tijdstippen gedurende een lange periode.

Square introduceerde de “Auto Invest functie” nadat de verkoop van Bitcoin via de applicatie bleef toenemen. Tijdens het eerste kwartaal van 2020 genereerde de applicatie 306 miljoen dollar aan Bitcoin inkomsten.

Deze functie is voorlopig alleen beschikbaar voor de Amerikaanse klanten, maar het platform heeft plannen om de service naar het Verenigd Koninkrijk te brengen.

Omdat Bitcoin op ongeveer tienduizend dollar wordt gewaardeerd, is zelfs één bitcoin te duur geworden voor vele particuliere beleggers. Bitcoin munt is ook enigszins schaars met slechts eenentwintig miljoen stuks. Maar met satoshis, zijn er 2,1 quadriljoen rond, geprijsd op 0,0009 dollar, waardoor ze toegankelijker zijn voor een breder scala van mensen. Ter vergelijking: weinig mensen zijn van plan om hele troy ounces goud te kopen, maar in plaats daarvan gaan ze voor kleinere coupures.

Dorsey, is altijd al een voorstander geweest van cryptovaluta’s. Hij kondigde eerder dit jaar zijn plannen aan om naar Afrika te gaan en Bitcoin mogelijkheden op het continent te verkennen. Dorsey gelooft dat Bitcoin een grote toekomst heeft in Afrika omdat het veel van hun problemen oplost.

De denominatie in satoshi wijst op een geleidelijke trend voor investeerders en handelaren om hun toevlucht te nemen tot kleinere rekeneenheden als reactie op het feit dat Bitcoin-protocol zowel in omvang als in waarde toeneemt. Hoewel het niet de eerste applicatie is die betalingen in satoshis aanbiedt, het is wel de meest spraakmakende betalingsapp tot nu toe.

Cash app sign in to your account

Werking van Cash App

Cash App, is een betalingsapplicatie die directe peer-to-peer betalingen via uw mobiele apparaat mogelijk maakt. Gebruikers van de Cash App kunnen een optionele Visa-betaalpas krijgen waarmee ze geld van hun Cash App rekening kunnen gebruiken om aankopen te doen bij winkeliers of zelfs om geld op te nemen bij een geldautomaat. Je hebt wel een werkende bankrekening nodig die gekoppeld is aan uw Cash App rekening om geld over te maken.

Cash App is simpelweg een app voor het versturen en ontvangen van geld. Gebruikers kunnen een gratis account aanmaken waarmee ze direct geld kunnen versturen of ontvangen van andere gebruikers binnen hetzelfde land.

Zodra je de Cash App hebt downloadt, kiest je een unieke gebruikersnaam, die het bedrijf een $Cashtag noemt. Gebruikers kunnen ook worden gevonden met behulp van een e-mailadres of telefoonnummer dat aan hun account is gekoppeld. Cash App heeft twee primaire functies: mensen betalen en betaald worden. Om deze functie uit te voeren moet u op het dollarteken-icoontje “$” onderaan de app tikken. Vervolgens voert u het bedrag in en tikt u op “Verzoek” of “Betalen”, (afhankelijk van de omstandigheden). Voer vervolgens de $Cashtag van de andere partij in (of e-mail/telefoonnummer) en verstuur of vraag het geld aan.

Hoe aanmelden

Er zijn twee manieren om je aan te melden voor de Cash App: gebruik de iOS of Android app, of maak een account aan via de Cash App website. Laten we samen het proces van de website doorlopen:

Cash app step by step

Stap 1 

Vul uw e-mailadres of telefoonnummer in

Stap 2

Typ de code in die naar uw e-mail of telefoon is gestuurd

Stap 3

Voer uw bankpasgegevens in om uw bank te koppelen

Stap 4

Typ uw volledige naam in

Stap 5

Bepaal een $Cashtag: een unieke gebruikersnaam die mensen kunnen gebruiken om geld naar u te storten.

Stap 6:

Vul uw postcode in

Geld verzenden en ontvangen

Cash App werkt zowel vanaf een mobiele-app als op een computer, u kunt op beide manieren geld verzenden en ontvangen. Uw Cash App account is toegankelijk waar u ook inlogt, dus online geld versturen of vanuit een computer is hetzelfde als het versturen vanaf uw mobile-app.

Wanneer u eenmaal bent ingelogd op Cash App vanaf uw computer, klik dan op “nieuw” onderaan het scherm om een nieuwe venster te openen waar u het verzendproces kan starten. Voer een bedrag in, typ in naar wie je het geld wilt sturen (hun telefoonnummer, e-mailadres of $Cashtag), en beschrijf vervolgens (optioneel ) wat de trasactie inhoud.

Tik vervolgens op ‘het verzoek’ om een verzoek naar de ontvanger te sturen, de ontvanger kan op zijn computer of telefoon het verzoek zien en kan vervolgens het geld naar u overmaken. Of als u geld naar hen stuurt, gebruik dan de “betaalknop” om het geld direct over te maken naar hun Cash App rekening.

Let op: Via de Cash app kan je geld sturen naar iedereen, zelfs als een persoon geen Cash app account bezit. Ze zullen een Cash app aanmeldingsbericht ontvangen via de door u gebruikte methode (telefoonnummer of e-mailadres) als ze het geld na een bepaalde tijd niet accepteren, vervalt het en behoudt u uw geld. 

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.