Deutsche Bank kampt met problemen, optimisme heerst over Bitcoin-markt

De prestaties van de Bitcoin-koers in 2023 zijn tot nu toe opmerkelijk goed, en deze positieve ontwikkeling lijkt te worden beïnvloed door de uitdagingen in het traditionele financiële systeem. Diverse banken wereldwijd bevinden zich momenteel in een moeilijke positie, en het lijkt erop dat Deutsche Bank mogelijk het volgende slachtoffer kan worden. De credit default swaps van de bank, die fungeren als verzekering tegen mogelijk falen, zijn sterk gestegen.

AU! De credit default swaps van Deutsche Bank, die de verzekering vertegenwoordigen voor haar obligatiehouders tegen mogelijk wanbetaling, schieten omhoog nu er weer somberheid heerst in de Europese bankensector. De markten prijzen een kans van 31% op wanbetaling voor sub-obligaties van DB en 16% voor senior DB-papier. pic.twitter.com/APrSRh9yVb— Holger Zschaepitz (@Schuldensuehner) 24 maart 2023

Vertrouwen in Bitcoin

Bitcoin ondervond eerder deze week wat moeilijkheden vanwege het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, die ondanks de onrust in de bankensector de rente met 0,25 procent verhoogde tegen de verwachting van de markt in. Volgens de bekende handelaar Rekt Capital is het voor Bitcoin essentieel om deze maand de koers van 25.000 dollar te handhaven.

Op dit moment handhaaft Bitcoin deze koers ruim, wat aangeeft dat we goed op weg zijn om het positieve momentum voort te zetten.

Het enige wat #BTC hoeft te doen om een nieuwe langetermijntrend te bevestigen, is een maandelijkse slotkoers boven ~$25000. Tot nu toe gaat het goed.$BTC #Crypto #Bitcoin pic.twitter.com/GoLW5K6pza— Rekt Capital (@rektcapital) 24 maart 2023

Credible Crypto, een andere populaire analist zoals Rekt Capital, merkt op dat zelfs als Bitcoin zou terugvallen naar 23.000 dollar, dit het positieve momentum niet zou doorbreken. Hij schreef op 23 maart dat “een paar weken van wisselende koersacties voordat we de rally voortzetten, gunstig voor ons zouden zijn. Elke correctie tot 23.000 dollar of zelfs 22.000 dollar is niet per se zorgwekkend.”

Een nieuw hoofdstuk in de bankencrisis?

Ondertussen lijkt de bankencrisis die het traditionele financiële systeem treft, zich uit te breiden naar Deutsche Bank. Eerder werd het Zwitserse Credit Suisse al overgenomen door UBS en gingen Amerikaanse banken zoals Signature Bank en Silicon Valley Bank ten onder.

Nu lijkt Deutsche Bank het volgende slachtoffer te worden, gezien de sterk stijgende credit default swaps. Hoewel de Duitse bondskanselier Olaf Scholz beweert dat er geen probleem is, zijn dit niet altijd de woorden waarnaar de markt luistert.

“Op dit moment zien we dat de aandelen van banken dalen. Rendementen dalen. Edelmetalen stijgen en Bitcoin blijft voorlopig stabiel”, aldus analist Daan Crypto Trades als reactie op de problemen.

Bankaandelen dalen, Rendementen dalen. Edelmetalen stijgen. Het lijkt erop dat de traditionele financiële wereld de trend van vorige week voortzet. Laten we kijken of BTC nog brandstof over heeft of niet.— Daan Crypto Trades (@DaanCrypto) 24 maart 2023

Voor nu is het een kwestie van afwachten of Bitcoin nog voldoende “brandstof in de tank heeft”, zoals Daan Crypto Trades treffend opmerkt. De komende weken beloven hoe dan ook spannend te worden voor deze digitale munt, waarin deze zich kan bewijzen als een waardevol alternatief voor de traditionele financiële wereld.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.