Deze meting schetst een optimistisch scenario voor de koers van Bitcoin

De Bitcoin blockchain maakt het mogelijk om de financiële activa op een diepgaande manier te onderzoeken. Dat is exact wat we zullen doen in dit artikel. We hebben een uitdagend jaar achter de rug wat betreft de Bitcoin koers, en iedereen is benieuwd naar het moment waarop de prijs zijn dieptepunt bereikt. In dit artikel gaan we dit onderzoeken aan de hand van de zogenaamde HODL Waves.

Wat zijn HODL Waves?

HODL Waves bieden inzicht in het hodl-gedrag van degenen die Bitcoin bezitten. Het creëert een visuele representatie gebaseerd op hoe lang bepaalde hoeveelheden Bitcoin op hetzelfde adres zijn gebleven. Uiteindelijk leidt dit tot het volgende beeld. Het enige dat je hoeft te begrijpen, is dat de meer rood/oranje golven Bitcoin vertegenwoordigen die recentelijk naar een nieuw adres zijn verplaatst. Vaak zien we dat deze golven pieken wanneer de koers een nieuwe recordhoogte bereikt.

Dit gebeurt doordat er tijdens recordhoogtes veel opwinding ontstaat en mensen op die momenten graag Bitcoin willen bezitten. Wat opvalt, is dat de rode en oranje golven dan sterk toenemen. Op dit moment is deze golf echter weer sterk afgenomen, wat historisch gezien betekent dat Bitcoin zich op het punt van een dieptepunt bevindt. Hoewel er geen garanties zijn, heeft Bitcoin tijdens elke cyclus op dit moment in het verleden het dieptepunt bereikt.

Vier jaar geleden

Een interessant feit is dat de Bitcoin koers vier jaar geleden, in 2018, ook zijn dieptepunt bereikte. Dit lijkt geen toeval te zijn, aangezien de Bitcoin halvering ook om de vier jaar plaatsvindt. Halvering is het moment waarop de beloning voor miners wordt gehalveerd. Op dit moment ontvangen miners 6,25 Bitcoin per blok en dit zal in 2024 worden verlaagd naar 3,125 Bitcoin per blok. Dit mechanisme lijkt ervoor te zorgen dat de Bitcoin koers zich in cycli van vier jaar beweegt.

Grappig detail: exact 4 jaar geleden was het dieptepunt van de vorige bear market. #Bitcoin pic.twitter.com/Qe9gtV50S9— Root 🥕 (@therationalroot) 15 december 2022

Natuurlijk biedt het verleden geen garanties voor de toekomst, maar verschillende indicatoren beginnen langzaam naar een dieptepunt te wijzen. Het lijkt erop dat de meeste mensen die wilden verkopen en niet volledig overtuigd waren, inmiddels hun Bitcoin hebben verkocht. Dit zorgt voor een stevige basis van langetermijnbeleggers in Bitcoin, die wellicht pas verkopen wanneer de volgende cyclus begint. Het is dus een kwestie van aftellen naar de volgende halvering, die mogelijk voor verlichting kan zorgen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.