Dit is de reden waarom Bitcoin de waarde van 30.000 dollar moet bereiken

De Bitcoin koers kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag een lichte klap en bevindt zich momenteel rond de 24.000 dollar. De heropening van de Chinese economie lijkt positief effect te hebben op de Bitcoin koers, maar volgens Gareth Soloway van Verified Investing is dat niet genoeg. Volgens Soloway moet Bitcoin op korte termijn de 30.000 dollar bereiken om echt door te stoten.

Eerst naar de 25.000 dollar

Binnen de crypto-industrie draait het uiteindelijk om geloof en verhaal. Op dit moment is er een gunstige ontwikkeling in Hong Kong die mogelijk Bitcoin weer legaal zou kunnen maken in China. Volgens Soloway kan dit verhaal Bitcoin over de uitdagende hindernis van 25.000 dollar heen tillen. “Ik denk dat het verhaal uit Hong Kong behulpzaam kan zijn,” zegt Soloway.

Daarnaast wijst hij op het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde, dat momenteel rond de 25.000 dollar ligt. Dit niveau vormt volgens hem een sterke weerstand waar de bullish trend wat tegenwind ondervindt.

Deze tegenwind hebben we al meerdere keren gezien, omdat elke poging om de koers boven dat niveau uit te laten stijgen tot nu toe is afgewezen. Hoewel het een paar keer gelukt is om er doorheen te breken, bleek het vasthouden aan dat punt tot nu toe buitengewoon moeilijk te zijn.

Op weg naar 30.000 dollar

Als de bullish trend uiteindelijk met overtuiging boven de 25.000 dollar uitkomt, is het volgens Soloway slechts een kwestie van tijd voordat we verder omhoog gaan. “Als we voorbij de 25.000 dollar schieten en daarboven blijven, betekent dat een direct pad naar de 30.000 dollar,” zegt Soloway.

Dit bedrag van 30.000 dollar is van belang omdat het in 2021 het dieptepunt van het jaar was. Bitcoin bereikte dit niveau in juli 2021, om vervolgens in november van datzelfde jaar te stijgen naar de recordhoogte van 69.000 dollar.

“Als we kunnen herstellen en boven de 30.000 dollar uit kunnen komen, zou dat het verhaal van een bodem versterken. Ik denk dat er nog steeds enige twijfel in de markt is, maar het heroveren van de 30.000 dollar zou die twijfel wegnemen,” concludeert Soloway.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.