Dit is waarom de aankondigingen van de Federal Reserve negatieve gevolgen hebben voor de waarde van Bitcoin

Zowel de Bitcoin-waarde als de prijzen van aandelen daalden aanzienlijk gisteravond. Dit gebeurde nadat het nieuws naar buiten kwam dat de Federal Reserve heeft ingestemd met een verhoging van de rente, en bovendien heeft de voorzitter zijn plannen onthuld om het komende jaar de rente verder te verhogen om de hoge inflatie tegen te gaan.

Dit jaar heeft de Federal Reserve vier keer de rente verhoogd met 0,75 procentpunt, als maatregel om de inflatie, die momenteel het hoogste niveau in 40 jaar heeft bereikt in de VS, onder controle te krijgen. Deze keer verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente met 0,50 procentpunt, zoals de meeste analisten hadden voorspeld. Echter, de uitspraken van de voorzitter dat de centrale bank waarschijnlijk zal doorgaan met het verhogen van de rente, kwamen als een schok voor investeerders. Direct na de toespraak van voorzitter Jerome Powell daalde de waarde van BTC met ongeveer 600 dollar, van $18.300 naar $17.700.

De Federal Reserve heeft de intentie om de inflatie terug te brengen naar 2 procent. De cryptomarkt volgt al geruime tijd de Amerikaanse aandelenmarkt, omdat beide als risicovolle activa worden beschouwd. Activa zoals technologieaandelen of Bitcoin vertonen vaak meer prijsvolatiliteit dan minder risicovolle activa zoals Amerikaanse staatsobligaties of dollars. Dit verklaart waarom technologieaandelen en de cryptomarkt doorgaans het hardst worden getroffen wanneer de rentetarieven omhoog gaan.

En, zoals eerder vermeld in dit bericht, lijkt de Amerikaanse centrale bank nog niet klaar te zijn met het verhogen van de rente. De voorzitter van de centrale bank verklaarde het volgende: “De commissie verwacht dat voortdurende renteverhogingen passend zullen zijn om een monetair beleid te voeren dat voldoende restrictief is om de inflatie in de loop van de tijd terug te brengen naar 2%.” – Jerome Powell.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.